2. mednarodni sejem MEDICAL v G. Radgoni

Tradicionalno sodelovanje DOSOR-jevcev tudi letos

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, trdijo, da lahko zdravje krepimo s posebnimi metodami, ki temeljijo na celostnem pristopu in vključujejo prehransko svetovanje, manualne tehnike, moxa terapijo, irdološke preglede, kineziotaping ter avrikulo terapijo.

dsc_3222

Zatorej je dragocene nasvete možno brezplačno prejeti in to izkoristiti na Dosorjevi stojnici na 2. mednarodnem sejmu sodobne medicine Medical v Gornji Radgoni med 6. in 8. aprilom 2017 v hali A.  Že prvi dan sejma, 6. aprila, je bilo dopoldne moč  preizkusiti naturopatske specialitete v času »Odprte kuhinje«, kjer sta  jedi po posebnih receptih pripravljali »Dosorjevki« Jolanda in Verica. A Simona in Jasna sta na posebni Dosorjevi stojnici ponujali kakovostne probiotike Pegaso, zeliščne palčke – Moxa ter nov proizvod Multi EM Ferment, ki odlično deluje tudi proti spomladanski utrujenosti. Bila je dana tudi možnost pridobiti dragocene informacije o lastnem zdravju z brezplačnimi nasveti.

dsc_3278

Po odlični izkušnji iz lanskega leta, z obiskom prvega tovrstnega sejma v Gornji Radgoni, so se za obisk tudi letos odločili v prijateljski skupini Fortuna, ki deluje kot kombinirana (stanovalci DOSOR-ja in zunanji člani) skupina starih ljudi za samopomoč. Osmerica je obiskala sejem že kar prvi dan in ob samem vhodu je njihov član Jože Urankar pri stojnici Merela d.o.o. (medicinsko-tehnični pripomočki) dobil na posodo invalidski voziček za vožnjo po sejmišču, enako kot lansko leto.

Ob 14.30 je v imenu DOSOR-ja predavateljica Adriana Dolinar povedala več o bolečinah sklepov ter metodah, kako lahko poskrbimo za vitalnost naših sklepov. Njeno predavanje je imelo naslov »Škripljete« – Kako poskrbeti za vitalnost sklepov. Drugi dan sejma, 7. aprila, bo ob 14.30 Simona Domjan iz DOSOR-ja s predavanjem »Čustva in bolezni – hrana kot zdravilo« razkrila, kako so naša čustva povezana z našimi boleznimi in kako si lahko pomagamo s hrano kot zdravilom. Tretji dan sejma, 8. aprila, pa bo diplomirana fizioterapevtka Katja Peček Poredoš iz DOSOR-ja ob 12. uri s predavanjem »Bolečina – velika težava sodobne družbe« povedala več o bolečini, zakaj nas boli, kako si lahko pomagamo in obvladamo bolečino. Vsa predavanja so brezplačna.

Filip Matko Ficko