SRBIJA U POLUFINALU DEJVIS KUPA !

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa nakon pobede i u dublu protiv Španije u Beogradu u hali “Aleksandar Nikolić” i tako stekla nedostižnih 3:0 već posle drugog dana četvrtfinalnog meča!

1-srbijaaaaa

Srbijaaaaa.

Odlučujući poen “Orlovima” doneo je dubl Nenad Zimonjić/Viktor Troicki pobedom nad španskim parom Mark Lopez/Pablo Karenjo Busta 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 4:6, 6:2.

2-dejvis-kup-reprezentacija-srbije

Dejvis kup reprezentacija Srbije.

Dan ranije, kao što su “Štajerske novice” pisale, Novak Đoković i Viktor Troicki ubedljivo su pobedili Alberta Ramosa Vinolasa i Karenja Bustu.

Protivnik “Orlovima” u polufinalu,biće Francuska kao domaćin. Francuska je takođe povela sa 3:0 posle dubla protiv Velike Britanije, aktuelnog šampiona. Francuzi nastupaju inače u Dejvis kupu posle 4 godine.

Sve navijače je obradovala informacija da je Đoković potvrdio da će sigurno nastupiti za “Orlove” u Francuskoj, tako da će reprezentacija Srbije biti u najjačem sastavu!

Danas su  najavljeni mečevi Đoković – Karenjo Busta i Troicki – Ramos Vinolas, ali je za očekivati da će sigurno biti promenjeni takmičari s obe strane… 

 Radomir Čubranović