Zlata kuhalnica 2017

Tokrat bodo tekmovali osnovnošolke in osnovnošolci

dsc_3499

»Ciganska pojedina« SŠGT Radenci – 1. ekipa

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci bo v četrtek, 4. maja od 11. do 15. ure, potekalo izbirno regijsko tekmovanje »Zlata kuhalnica 2017«, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije ter Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije za učenke in učence osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Po izvedenih sedmih regijskih tekmovanjih bo še finale oktobra 2017 v okviru 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Kranjski gori.

dsc_3510

Pohorski lonec na krožniku« SŠGT Maribor

Po uspešno izvedenem četrtem izbirnem tekmovanju »Tuševa kuharska zvezda 2017«, ki je na SŠGT Radenci potekalo 12. aprila, je sedaj to še eno priznanje tej šoli, katere ekipa bo lahko sodelovala na zaključnem tekmovanju 8. maja v Kranjski gori. Tokrat bodo kuhali oziroma tekmovali osnovnošolke in osnovnošolci. Na tekmovanju vsaka ekipa v treh minutah predstavi svojo recepturo jedi, v desetih minutah pripravi in uredi vse potrebno na izžrebanem delovnem mestu, za pripravo in serviranje jedi ima na voljo 60 minut ter nato še deset minut za čiščenje in pospravljanje delovnega mesta. Vsaka ekipa pripravi šest porcij jedi (ena porcija jedi za ocenjevalno komisijo, ena za razstavno mizo ter štiri za svojo ekipo z mentorjem). Sestavni del pogrinjka je tudi meni karta. Letošnji izbrani jedi sta »kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi« in »sladki skutini štruklji«. Posamezna ekipa lahko prejme bronasto (do 65 točk), srebrno (do 85 točk) ali zlato priznanje (nad 85 točk).

dsc_3544

»Kraljestvo petelina« SŠGT Radenci – 2. ekipa

Za prej navedena priznanja in morebitno uvrstitev na državno tekmovanje se bodo na regijskem tekmovanju, 4. maja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, potegovale ekipe naslednjih šol:  Osnovne šole Gorišnica, Osnovne šole Križevci, Dvojezične osnovne šole Dobrovnik, Osnovne šole Šalovci, Osnovne šole Bogojina, Osnovne šole Beltinci, Osnovne šole Velika Nedelja, Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Osnovne šole Juršinci, Dvojezične osnovne šole Genterovci, Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci ter Osnovne šole dr. Franja Žgeča Dornava.

 Filip Matko Ficko