Invalidi treh sosednjih držav podirali keglje

Radenci:Tradicionalno druženje na kegljišču in v DOSOR-ju

V Radencih so se predzadnji dan četrtega letošnjega meseca, 29. aprila, tradicionalno srečali invalidi treh sosednjih držav: Slovenije, Avstrije in Madžarske. Z invalidi Madžarske se beleži že 37 let sodelovanja, a tokrat so namesto iz Sombotela (Szombathely) bili udeleženke in udeleženci iz Monoštra. Sodelovanje z avstrijskimi invalidi z avstrijske Štajerske pa poteka že 13 let.

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, ki ga že vrsto let uspešno vodi Rudolf Kulič, je pripravilo tekmovanje v kegljanju na klasičnem kegljišču, ki še kot edino tovrstno obstaja v Radencih. Upravlja ga Kegljaški klub »Radenska« Radenci pod vodstvom predsednika Dušana Pohovnikarja, kot sodnik tekmovanja pa je sodeloval športni referent MDI Murska Sobota Jože Martinuzzi. Sodelovale so tekmovalke in tekmovalci Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota, Društva upokojencev iz Monoštra (Szentgottharda) na Madžarskem ter iz Lipnice (Leibnitza) in Bruck/Kapfenberga na Štajerskem v sosednji Avstriji.  Od 9. do 12. ure je potekalo tekmovanje v kegljanju na kegljišču, po kosilu ob 13. uri pa se je družabno srečanje v enkratnem vzdušju nadaljevalo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Tam je bila tudi slovesna razglasitev rezultatov tokratnega tekmovanja v kegljanju, s podelitvijo medalj in pokalov.

Rezultati ženske posamezno – skupaj: 1. Martina Ropoša (M. Sobota) 303 podrti keglji, 2. Zorjana Kurbos (M. Sobota) 291, 3. Anica Pajek (M. Sobota) 269, 4. Anica Antolin (M. Sobota) 268, 5. Elfriede Hočevar (Avstrija) 268 itd. Rezultati ženske posamezno (samo tekmovalke iz tujine): 1. Elfriede Hočevar (Avstrija) 268, 2. Imrene Laki (Madžarska) 237, 3. Jozsefne Harkai (Madžarska) 222, 4. Erika Szepesine Fujsz (Madžarska) 211, 5. Jozsefne Geczi (Madžarska) 203 itd. Rezultati moški posamezno – skupaj: 1. Jože Martinuzzi (M.Sobota) 353, 2. Laszlo Jandrasits (Madžarska) 350, 3. Silvo Martinuzzi (M.Sobota) 343, 4. Janko Kardinar (M.Sobota) 292, 5. Josef Korp (Avstrija) 292 itd. Rezultati moški posamezno (samo tekmovalci iz tujine): 1. Laszlo Jandrasits (Madžarska) 350, 2. Josef Korp (Avstrija) 292, 3. Karoly Varju (Madžarska) 280, 4. Imre Laki (Madžarska) 279, 5. Karel Puntigam (Avstrija) 252 itd.

Filip Matko Ficko