Potrditev zakona o drugem tiru, 8. 5. 2017

Foto: Rade BAKRAČEVIĆ

 Izgradnja 2. tira je za SMC eden od najpomembnejših projektov te vlade, zato v SMC pozdravljamo današnje glasovanje državnega zbora, ki je z 49 glasovi za in 25 proti še drugič v dobrih dveh tednih potrdil zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper.

vlak

V preteklih dveh letih smo skupaj s koalicijskimi partnerji začeli z gradnjo izvlečnega tira, naredili finančno konstrukcijo projekta in pridobili gradbeno dovoljenje, povezali smo se z zalednimi državami, dobili podporo Evropske investicijske banke ter Evropske komisije.

V široki debati okrog predloga zakona je se ministrstvo za infrastrukturo uspešno na podlagi koalicijskega dogovora pogajala tudi z Luko Koper in s civilno iniciativo.

Kljub temu, da nekateri nočejo videti koristi projektov, ki jih dela SMC, naša ideja in želja za izgradnjo 2. tira pri ljudeh uživa visoko zaupanje in podporo.

Kot je v današnji razpravi izpostavil državni sekretar iz kvote SMC na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, je zakon nujno potreben, če želimo še letos začeti z gradnjo drugega tira. Odzval se je tudi na očitke o nestabilni finančni konstrukciji in poslance ter javnost opozoril, da to ni v skladu z zakonom o fiskalnem pravilu, prav tako je za vlado nesprejemljivo dodatno zadolževanje za ta projekt.

Pred glasovanjem je premier in predsednik SMC Miro Cerar izpostavil, da je ključno, da vsi stopimo skupaj in podpremo zakon ter s tem omogočimo začetek gradnje drugega tira. Ne smemo dopustiti, da bi postali slepo črevo v Evropi samo zato, ker nekateri namerno ovirajo začetek enega najpomembnejših geostrateških projektov v zgodovini Slovenije.

Poslanec SMC Igor Zorčič je izpostavil, da je drugi tir projekt več vlad. O tem projektu se razpravlja že dvajset let in naš namen je, da se projekt iz mrtvega teka spravi v pogon.

Cilj predloga zakona je zagotoviti učinkoviti model financiranja izgradnje drugega tira s čim manjšo obremenitvijo javnih sredstev ter čim hitrejšo izvedbo investicije, ob tem pa se tudi ohranja in izboljšuje konkurenčni položaj koprskega pristanišča, omogoča čimprejšnji začetek izvajanja pripravljalnih del za izgradnjo drugega tira, ohranja enovit model upravljanja javne železniške infrastrukture, zagotavlja preglednost izvajanja investicije in možnosti za sodelovanje zalednih držav pri financiranju projekta.

Danes so poslanci izglasovali zakon, s katerim smo ustanovili investitorja in na podlagi katerega se lahko prijavimo na EU razpis. Zelo smo ponosni, da SMC vodi vlado, ki bo gradila ta projekt.

Ljubljana, 8. maj 2017