Radenčani na obisk v prijateljsko Občino Nova Crnja iz Srbije

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

  • Zgradba Občine Nova Crnja

Strokovna ekskurzija v Vojvodino

V drugi polovici meseca novembra 2014 je bila na tridnevni izobraževalni ekskurziji po Prekmurju in  Prlekiji večja skupina kmetovalcev iz Banata (Avtonomna pokrajina Vojvodina v Republiki Srbiji)- Ob tej priložnosti je bila 18. novembra 2014 podpisana tudi listina o sodelovanju med Občino Radenci in Občino Nova Crnja. Listino sta podpisala župan Občine Radenci Janez Rihtarič in predsednik Občine Nova Crnja Pera Milankov.

etno-kuca-poznatog-pesnika-djure-jaksica

Rojstna hiša pesnika in slikarja Georgija »Djure« Jakšića

Mimo bo že dve leti in pol od tedaj in občinski svetniki Občine Radenci so se odločili, da to prijateljsko občino v Republiki Srbiji obiščejo. To bi se naj zgodilo 16. in 17. maja. Na ekskurziji bi naj Radenčani pod vodstvom svojega župana Janeza Rihtariča spoznali to občino v Srednje-banatskem okrožju, ki meji na občini Kikinda in Žitište ter na sosednjo državo Romunijo.

katolicka-crkva-u-novoj-crnji

Katoliška cerkev v Novi Crnji

Prvi dan svojega obiska v Vojvodini se bodo ustavili pri Subotici ob Palićkem jezeru ter si v Kelebiji ogledali dvorec in ergelo z lipicanci. Sledil bo ogled vinske kleti Vinski dom Zvonka Bogdana, zatem pa sledi sprejem Radenčanov pri predsedniku Občine Nova Crnja, Peru Milankovu, v tamkajšnjem dvorcu. Popoldne sledi še obisk Zrenjanina.

zamak-dvorac-nova-crnja-ovde-rucak

  • Dvorec v Novi Crnji

Drugi dan je na programu obisk turističnega bisera Carske bare ter nato še letošnjega mednarodnega kmetijskega sejma v Novem Sadu. Seveda ne bo izostal tudi obisk znamenite Petrovaradinske trdnjave nad Donavo.

Besedilo: Filip Matko Ficko

Fotografije: Božidar Drinić