ODBOJKA – PRIPREME ZA PRVENSTVO SVETA

U ŠOŠTANJU (SLOVENIJA) ODBOJKAŠI SRBIJE POBEDILI SLOVENIJU SA 3 : 1 (25:20, 25:19, 24:26 i 25:18)

ALIMPIJE KOŠARKOSKI, IKONOPISAC POKLONIO SVOJE PRAVOSLAVNE IKONE NIKOLI GRBIĆU I SLOBODANU KOVAČU

RADE BAKRAČEVIĆ, SRPSKI VITEZ POŽELEO DOBRODOŠLICU SRPSKIM SPORTISTIMA

 

slovenija

Reprezentacija Slovenije

srbija

Reprezentacija Srbije

Šoštanj – Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je 20.5.2017 u Šoštanju ostvarila  pobedu u prvom od dva prijateljska meča sa Slovenijom, i to sa 3:1, po setovima 25:20, 25:19, 24:26 i 25:18, posle 110 minuta igre. Selektori obe ekipe dogovorili su se da se odigra i peti set koji je, takođe, pripao Srbiji – i to sa 17:15.

alimpije-predaje-ikonu

Slovenija: Štern, Pajenk 4, Kozamernik 4, Šket 3, Gasparini 11, Kök, Vinčić 3, Štalekar, Koncilja 3, Kovačič (L), Toman (L), Ropret, Urnaut 14, Čebulj 10. Selektor: Slobodan Kovač.

Srbija: Okolić 2, Kovačević, Katić 1, Petrić 12, Stanković 3, Ivović 13, Jovović 2, Buculjević 1, Atanasijević 16, Luburić 11, Majstorović (L), Podraščanin 6, Rosić (L), Lisinac 3. Selektor: Nikola Grbić.

 

alimpije-predaje-drugu-ikonu

U zvaničnom delu protokola Alimpije Košarkoski, poznati pravoslavni ikonopisac, potpredsednik Odbojkaškog saveza Šoštanja iz ovog slovenačkog grada, poklonio je svoje ikone selektorima Nikoli Grbiću i Slobodanu Kovaču.

darko-menih-gradonacelnik

Odbojkaše su pozdravili Ivan Miljković, prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Darko Menih, gradonačelnik Šoštanja.

igra

Sportisti su prikazali svetsku odbojku

rade-b-i-milan-simojlovic

Rade Bakračević, Srpski vitez sa svojim rođakom Milanom Simojlovićem, Srbinom iz slovenačke reprezentacije.

alimpije-slika-na-poklon

Alimpiju Košarkoskom, potpredsedniku Odbojkaškog saveza opštine Šoštanja slika – priznanje za sve dobro što je učinio Odbojkaškom savezu Šoštanja

rb-srpski-vitez-i-ivan-miljkovic

Rade Bakračević, Srpski vitez izrekao je dobrodošlicu sportistima srpske reprezentacije. Na slici sa Ivanom Miljkovićem, prvim potpredsednikom Odbojkaškog saveza Srbije.

Najzaslužniji za trijumf u Šoštanju bili su Atanasijević koji je postigao 16 poena, Ivović je dodao 13, a sa dvocifren učinak imali su i Petrić sa 12 i Luburić sa 11 poena.

poklon-ivana-miljkovica

Razmena poklona

Sa druge strane, zamisli selektora Slovenije Slobodana Kovača najbolje su sproveli u delo Urnaut koji je pogodio 14 puta i Gasparini koji je dodao 11.