Radenci: Vrti se vrti DOSOR-jeva vetrnica

dsc_7762

Ponedeljkov večerni odlični nastop tria »Samo müva«

Na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je v ponedeljek, 10. julija zvečer, zbralo veliko privržencev dobre stare glasbe, kajti v okviru letošnjih poletnih prireditev je bil na programu enourni koncert tria »Samo müva«.

Na poletnem odru DOSOR-ja so v okviru »DOSOR-jeve vetrnice« nastopili Samo Budna (violina), Andi Sobočan (cimbale) in vokalistka Dorina Gujt. Že uveljavljena glasbenika (Andi Sobočan in Samo Budna kot člana znane »Marko bande«) sta v triu s pevko Dorino Gujt poskrbela za enkraten glasbeni užitek stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, pa tudi številnih drugih obiskovalcev. Poletne prireditve »DOSOR-jeve vetrnice« omogočajo sponzorji: Pomgrad, Saubermacher Komunala, Klima center Tratnjek in Bioterme Mala Nedelja ter tokrat še zasebna pivovarna Bevog, s sedežem v Potrni (Laafeld) v sosednji Avstriji, ki jo upravlja Vasja Golar iz Gornje Radgone.

Vrtijo se vrtijo ves čas nastopov DOSOR-jeve vetrnice, ki jih izdeluje stanovalec Maksimiljan Korošec. Tudi gostujoči trio »Samo müva« je prejel tovrstno vetrnico za spomin, s tem in gormkim aplavzom pa je bilo potrjeno veselje in zadovoljstvo občinstva na DOSOR-jevi terasi, pa tudi poslušalk in poslušalcev na DOSOR-jevih balkonih.

Filip Matko Ficko