Skupina Kofola je s podjetjem Premium Rosa podpisala pogodbo o pridobitvi 100-odstotnega deleža v družbi

 

Skupina Kofola je s podjetjem Premium Rosa podpisala pogodbo o pridobitvi 100-odstotnega deleža v družbi, kar je odziv na naraščajoče povpraševanje po zdravi prehrani

OSTRAVA, 10. julij 2017 – Skupina Kofola je podpisala sporazum o 100-odstotnem odkupu podjetja Premium Rosa.

Za nakup se je odločila po natančni preučitvi potreb trga, ki vedno bolj odražajo povečanje povpraševanja po zdravi prehrani. Kot odgovor na potrebe in želje potrošnikov ter dobrih možnosti razvoja v prehrambenem sektorju se je Kofola odločila, da odkupi podjetje Premium Rosa in tako prevzame njegovo 100-odstotno lastništvo.

 Premium Rosa je rastoče podjetje, ki se trenutno ponaša s povišanjem prodaje v višini dvomestne številke. Portfelj podjetja vključuje dve znamki, Premium Rosa in Nasze Domowe. Deluje v segmentu premium kakovosti in proizvaja visoko kakovostne naravne izdelke, kot so sirupi, nekoncentrirani sokovi ter marmelade. Tovrstna ponudba izdelkov, izdelana na osnovi naravnih sestavin, tradicionalnih receptov in zdrave hrane, uživa največji ugled tako na evropskem kot na svetovnem trgu. Edinstveni izdelki iz ponudbe Premium Rose se odlikujejo po vrhunski kakovosti, naravnih sestavinah, tradicionalnih recepturah ter proizvodni tehnologiji. Premium Rosa izdelke lahko najdemo v trgovinah in supermarketih, tako na Poljskem kot v tujini, zanimanje za njih pa je veliko tudi v oddaljenih deželah, kot je Južna Koreja.

Tomasz Towpik, eden od obstoječih lastnikov Premium Rose, je nakup komentrial tako: Veseli smo, da bo novi lastnik Skupina Kofola, ki v poslovanju ceni spoštovanje in partnerstvo, prav tako kot spoštuje obstoječo tradicijo in jo je sposobna razvijati naprej.

Jiří Vlasák, član Upravnega odbora Skupine Kofola, ima visoka pričakovanja o prevzemu podjetja Premium Rosa: Prepričani smo, da je pridobitev podjetja Premium Rosa odlična priložnost za naše podjetje, da razširi svojo ponudbo visokokakovostnih naravnih izdelkov, ne samo na Poljskem, ampak tudi drugod po svetu.