Tradicionalno vsakoletno srečanje v čast 4. julija

Črnci: Družabno sobotno popoldne na pikniku

dscn0645

V Črncih pri Apačah v Apaški dolini so od leta 1946 dalje vsako leto ob 4. juliju (nekoč je bil to praznik Dan borcev) pripravljali družabna srečanja, ne le bork in borcev NOB, pač pa vseh občank in občanov. Lansko leto so se odločili to srečanje pripraviti ne le za svoj »krog domačih«, pač pa je to bilo srečanje v okviru Združenja borcev za vrednote NOB Gornja Radgona.

dscn0646

In tako je bilo tudi letos. V obliki piknika se je družabnega srečanja udeležilo preko sto članic in članov štirih krajevnih združenj borcev za vrednote NOB s področja Upravne enote Gornja Radgona: Apače, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci. In vse je v soboto, 8. julija, pred prireditvenim šotorom okrepčevalnice Bicikl bar v Črncih, v bližini mostu čez reko Muro (most le za pešce in kolesarje) pozdravila predsednica Združenja za vrednote NOB Gornja Radgona, Valerija Červič.

dscn0647

Ob tem je posebej pozdravila predsednika Območnega združenja VVS Gornja Radgona Nikolaja Brusa, iz Društva izgnancev Draga Mastinška, častnega občana Občine Apače Jožeta Brusa, častnega občana Občine Gornja Radgona Vinka Rousa ter 90-letno Marijo Fajdiga, ki vsa leta prihaja na srečanja iz Nove Gorice kot članica tukajšnje organizacije.

Druženje na pikniku se trajalo vse do sobotnih večernih ur.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš