Radenci: Poletni tabor za otroke zaposlenih v DOSOR-ju

dsc_7996

Igranje golfa, likovne delavnice in palačinke

Že nekaj let zapored nudi DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, poletno varstvo za otroke zaposlenih, kajti že sedmo leto ta zavod upravičuje certifikat »Družini prijazno podjetje«.

V času poletnega tabora, ki letos poteka med 17. in 21. julijem, otroci od blizu in podrobno spoznajo delovno mesto svojih staršev in njih delo, s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja pa sodelujejo v različnih dejavnostih. Prvi dan so spoznavali domsko življenje ter se odpravili na golf igrišče v Radencih, kjer imajo turistični vlakec, obiskala pa jih je tudi veverička Muki iz radenskega parka. Drugi dan je bila na programu likovna ustvarjalnost in ob sodelovanju mentoric iz Likovnega društva Gornja Radgona so mladi taborjani poslikavali steno dovozne poti v domske kletne prostore, popoldan pa so bili na domski terasi ob sodelovanju kuharja Marka in kuharice Maje deležni sladkanja s palačinkami – pravi »palačinka party«. Tudi sreda je namenjena nadaljevanju poslikave stene, ne bo pa manjkalo športno-družabnih iger s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja.

dsc_7974

Ob beleženju doseženih športnih rezultatov ter uspehov pri družabnih igrah se bodo udeleženci letošnjega poletnega počitniškega tabora DOSOR-ja predstavili še na karaokah. Pevsko-glasbena prireditev bo kar na domski terasi ta pretek, 21. julija, po kosilu ob 13.30.

Filip Matko Ficko