Seniorski večer na DOSOR-jevi poletni terasi

Zaigrala sta »One man band Bojan« in »Cvetje v jeseni«

Na poletni terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 20. julija zvečer prostovoljke (DOSOR-jevki Andreja in Martina ter zunanja prostovoljka Marija) poskrbele za izredno pestro ponudbo. Kot nastopajoče so privabile glasbeno-vokalno skupino »Cvetje v jeseni« iz Gradišča v Občini Tišina ter Bojana Toplaka (one man band) iz Satahovec pri Murski Soboti.

Na mizah na terasi so že pred pričetkom ob 18. uri prostovoljke pripravile pogrinjke s slanimi palčkami ter keksi, ki jih je darovala stanovalka Ema Matijevič, pa tudi osvežilne sadne pijače. S postržnjačami Pekarne Mire Fotivec iz Stare nove vasi in domačim vinom iz Lendavskih goric ter domačim belim vinom Daniele Farkaš iz Radoslavec pa so postregle med samim večerom, okrog 20. ure.

Ves čas je prepeval in igral za ples »one man band« Bojan Toplak, večera na DOSOR-jevi terasi pa so se udeležili tudi varovanci Bivalne enote Zavoda Hrastovec-Trate v Radencih. Med odmorom pevca so nastopili članice in člani glasbeno vokalne skupine »Cvetje v jeseni«, ki nastopajo že od leta 2008. Vodi jih Ema Vezjak, članice in člani skupine pa so: Ludvik Škaper, Štefan Ružič, Jože Časar, Majda Hari, Marjeta Škaper ter Jožica Šiftar. Ob njihovih pesmih so se večkrat pridružili s petjem udeleženci seniorskega večera na terasi, nekateri pa tudi na DOSOR-jevih balkonih.

Bil pa jo to tudi zadnji dan bivanja stanovalca Hasana Macanovića v DOSOR-ju, ki odhaja v dom v Kopru. Pesem »Kako je Banja Luka postala« mu je v slovo solo zapela prostovoljka Radmila Radojević. Svoja nastopa sta ta večer prispevala tudi vnukinja in vnuk prostovoljke Marije: mala Alina je zapela »Tri žabice«, a Aljoša »Gajba puna piva«. Za slovo ob 21. uri pa so družno objeti stanovalke in stanovalci zapeli tradicionalno pesem Željka Bebeka: »Laku noć svirači…«

Filip Matko Ficko