Karaoke za zaključek počitniškega tabora

dsc_8207

V radenskem DOSOR-ju poskrbeli za otroke zaposlenih

V dneh od 17. do 21. julija je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, potekal letošnji Počitniški tabor 2017, ki je bil namenjen varstvu otrok zaposlenih v tem domu. Po nekajletnih izkušnjah ni bilo težko pripraviti program, ki je bil desetim udeleženkam in udeležencem tabora »pisan na kožo«.

V petih počitniških dneh se je deseterica otrok med sedmim in desetim letom starosti lahko do podrobnosti spoznala z delovnim mestom ter delom svojih staršev v DOSOR-ju, kot tudi s številnimi stanovalkami in stanovalci v tem domu. S slednjimi so se srečevali pri številnih aktivnostih, še posebej pri druženjih ob družabnih igrah.

Pod vodstvom mentoric Andreje, Janje in Mojce so za zaključek tokratnega tabora mladi pripravili svojim staršem, kot tudi stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, zabavno prireditev, ki je v tem domu že kar »udomačena« – karaoke. Nastopili so kot pevski zborček počitničarjev, pa tudi kot posameznice in posamezniki. Kot sodelujoči na zabavni prireditvi se jim je pridružil pevski zborček stanovalk in stanovalcev prvega nadstropja in med njimi je zapela, nekoč članica znane glasbene skupine Agropop, sedaj že nekaj let stanovalka DOSOR-ja, Barbaba Šerbec – Šerbi. Kot gosta sta nastopila mala Alina in Aljoša iz Ljubljane, pesmi je recitirala stanovalka Brigita Živec, pa tudi nekaj stanovalk in stanovalcev (Vida Toš), kot tudi zunanjih prostovoljk in prostovoljcev DOSOR-ja, se je priključilo s svojim petjem: Branko Ločnikar, Valerija Kovač in Radmila Radojevič. Mladi taborjani so se ob igranju z baloni ter svojimi izdelki iz gline poslovili z željo, da se čim prej ponovno snidejo na takšni ali podobni aktivnosti.

Filip Matko Ficko