Nevihta prekinila glasbeni večer v parku

dsc_8946

 Kljub kratkemu nastopu občinstvo več kot zadovoljno

Zavod za turizem in šport Radenci v sodelovanju z Zdraviliščem Radenci tudi letos prireja glasbene večere v glasbenem paviljonu sredi radenskega parka. Nastopi pevk in pevcev, glasbenic in glasbenikov, plesalk in plesalcev so v osmem mesecu bili na programu v četrtek, 10. avgusta, s pričetkom ob 19.uri.

Prireditev pod delovnim naslovom »Glasba se vrača v park« je napovedala Mateja Černjavič in kot prvi so nastopili pevke in pevci Kulturnega društva Pevska skupina Vrelec Radenci, ki delujejo že osemnajsto leto. Druži jih veselje do slovenskih ljudskih pesmi in v minulih letih so opravili 188 nastopov na kulturnih prireditvah v domači in sosednjih občinah. Pred nekaj leti so posneli tudi zgoščenko z naslovom »Kje so tiste stezice«.

Petju je sledil ples plesalk in plesalcev, petih plesnih parov Kulturno umetniškega društva Janko Divjak Kapela, ki ga kot predsednik vodi Slavko Puklavec. Že devetnajst let deluje ta folklorna skupina, ki jo po strokovni plati vodi Slavica Kovačič. Splet štajerskih in prekmurskih plesov so prikazali kar na ploščadi, tik pred občinstvom, s harmoniko pa jih je spremljal Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec.

Tudi sekcija mladih glasbenikov tega društva je aktivna in tokrat sta zaigrali šestošolka Eva Tompa in petošolka Tina Krajnc. Pred kratkim sta mladi harmonikarki sodelovali na tekmovanju v Iljaševcih, na Frčovi noči. V kategoriji do 12 let je Eva Tompa zmagala, Tina Krajnc pa je bila tretja. Si pa je s harmoniko na tem srečanju Eva Tompa v absolutni konkurenci vseh finalistov priigrala nagrado za osvojeno prvo mesto.

Za vrhunec tokratnega glasbenega večera v radenskem parku pa je poskrbel Take Nine Orchestra pod vodstvom Zdeneka Bily-ja. Ob deveterici glasbenikov je zapela Tjaša Lesjak. Toda uspeli so odigrati le štiri najbolj priljubljene melodije, ko je zbrano občinstvo in nastopajoče pregnala huda poletna nevihta, a organizatorji so obljubili ponovitev glasbenega večera v septembru.

Tako so se številni zainteresirani za tovrstne glasbene večere lahko zatekli pred vetrom in dežjem v bližnjo Gostilno »Park«, ki jo običajno zaprejo že v popoldanskih urah, tokrat pa je bila odprta v veliko veselje obiskovalcev in nastopajočih.

Filip Matko Ficko

dsc_8962 dsc_8973 dsc_8977 dsc_8987 dsc_8991