Prepevali in plesali v avgustovski večer

dsc_9220

Ohladitev s sladoledom na seniorskem srečanju

Na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 17. avgusta med 18. in 21. uro pripravili tradicionalni seniorski večer. Torej večer z glasbo, pesmijo in plesom.

Po pozdravnem nagovoru animatorke Marije Erveš je zaigral in zapel »one man band« Štefan Sečko Legijaš z Vaneče, sicer že večletni DOSOR-jev prostovoljec. Kar hitro so bili na plesišču plesalke in plesalci, nekateri pa so ob melodijah zapeli ob mizah.

Andreja, Anja, Marija in Martina so tokrat kot animatorke poskrbele za hladno poletno osvežitev s sladoledom. H kepicam hladne dobrote so po želji »primaknile« še čokoladni preliv, smetano in mrvice. Ves čas tradicionalne zabavne prireditve na tretji četrtek v posameznem mesecu pa so na mizah bile slane palčke in slano pecivo ter tudi keksi in napolitanke. Slednje po običaju prispeva stanovalka Ema Matijevič.

Prostovoljcu  Štefanu Sečku Legijašu so se ob petju pridružile še ljubiteljice petja in »oblikovali« so se kar tri dueti: Betka & Legijaš, Radmila & Legijaš ter Andreja & Legijaš. Občinstvo se seveda bilo ob tem izredno navdušeno.

Ni pa tokrat manjkala še žlahtna kapljica, ki se jo vsakemu udeležencu oziroma udeleženki seniorskega večera ponudi okrog 19.30. Za pijačo je tokrat poskrbela prostovoljka Andreja Lenartič, sicer zaposlena v DOSOR-ju, ki je za spremembo pripeljala rdeče vino iz Strehovskih goric. Daroval ga je njen sorodnik Pavel Bojnec. Skupaj so nazdravili  avgustovskemu seniorskemu večeru na DOSOR-jevi terasi ter se  istočasno povabili na podobno družabno srečanje, ki bo tretji četrtek v septembru najverjetneje že v prostorih kavarnice »Traminček«.

Filip Matko Ficko