Вучић и Заев: Несугласице ћемо решавати само дијалогом, заједно за боље односе

Председник Србије Александар Вучић и премијер Македоније Зоран Заев су се сагласили да две земље несугласице решавају искључиво дијалогом и да се заједнички боре за очување и унапређење пријатељских односа српског и македонског народа и грађана две државе

среда, 23.08.2017. у 13:38

Председник Србије Александар Вучић и премијер Македоније Зоран Заев (Фото Танјуг/Ројтерс)

У заједничком саопштењу Вучић и Заев су навели да ће Србија и Македонија у складу с међународним прописима, у доброј вери и на пријатељској основи штитити права и интересе дипломатско-конзуларних представништава на својој територији.

Вучић и Заев разговарали су пошто је Србија у недељу повукла особље амбасаде из Скопља уз образложење да су надлежни органи имали информације о „веома офанзивном обавештајном деловању против органа и институција Србије”.

„Република Србија и Република Македонија ће искључиво дијалогом решавати сваку евентуалну несугласицу у међусобним односима. Без обзира на све политичке разлике у одређеним важним политичким и регионалним питањима, Србија и Македонија ће се заједнички борити не само за очување, већ и унапређење пријатељских односа српског и македонског народа и грађана Србије и Македоније”“, наводи се у заједничком саопштењу.

Вучић и Заев су се сагласили да Србија и Македонија интензивирају међусобну комуникацију на највишем нивоу, подржавају једна другу на европском путу и да јачањем добросуседских односа доприносе стабилности региона. (Бета)

 

 

 

 

slobodan-pecat