V Radencih nastopila Mešana pevska skupina društva upokojencev Sveta Trojica

dsc_9346

Pevke in pevci Mešane pevske skupine Društva upokojencev Sveta Trojica v Slovenskih goricah (do leta 1992 poznana kot Gradišče !) so v radenskem domu gostovali že pred petimi leti in skoraj predolgo so »čakali v vrsti« za ponovni nastop. Tega so opravili v četrtek, 24. avgusta dopoldne.

Še vedno kot samouki pojo samo stare domače pesmi, ki so jih zapisali njihovi starši ali celo stari starši. Njihova vodja, Zofija Druzovič, pravi, da so zapisi pesmi na nekaterih listih že povsem zbledeli in se besedil več ne vidi. So jih pa ohranili v spominu. Skupina stopa v dvanajsto leto delovanja, jih pa je še skupaj osem, pet deklet  in trije fantje (na priloženi fotografiji od leve proti desni: Ida, Adelena, Štefka, Zofka, Ferdinand, Friderik in Karl, zaradi bolezni je manjkala peta pevka). Ob petju jih z igranjem na harmoniko spremlja samouk Karl Druzovič.

Avgustovsko DOSOR-jevo praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev Doma starejših občanov Radenci je organizirala in vodila gospodinja Stanka Fras in naštela kar 19 slavljenk in slavljencev v osmem letošnjem mesecu. Toda manjkali so kar trije z okroglimi obletnicami: praznovali so svoj 80-i rojstni dan. Vsem so gostujoče pevke in pevci zapeli slavilno pesem, a iz domske kuhinje (slaščičarne prizadevne Jolande) so pripeljali torto, katere rezino pa je prejel vsak izmed tokrat prisotnih v veliki restavraciji DOSOR-ja. Slišali smo lahko tudi zelo staro in manj znano pesem  »Vetrič popihne« in v njej je tudi besedilo »Mladi devojki je Micka ime…«. A mi smo ob tem pomislili na  stanovalko DOSOR-ja, »domsko poetinjo« Brigito Živec, ki je tokrat praznovala že 93-i rojstni dan. Še na mnoga leta Brigita, kar seveda želimo tudi vsem ostalim !

Filip Matko Ficko