SRBIJA KAO DEVIČANSKA ZEMLJA

    vlada-vladic-sa-cerkom-u-kuhinji

 Vlada Vladić sa ćerkom u kuhinji.

  Najbolji dečiji kuvar u SAD domaćica Vlada Vladić dolazi u Beograd da snimi dokumentarni film

Televizijski serijal koji će Vlada Vladić  predstaviti američkoj publici pod imenom “Virgin Land” biće emitovan na četiri televizije u Americi

 MARKO LOPUŠINA

 

– Uvek kada me u Americi pitaju odakle sam, ja im odgovaram da sam iz zemlje u kojoj je narod dobar, istorija bogata, kuhinja izvrsna, a priroda prelepa. I kada mi Amerikanci ne veruju ja im pustim svoje snimke iz Srbije. Sada sam odlučila da čitava Amerika vidi moju Srbiju.

Ovako govori Vlada Vladić, vlasik agencije “Cooking and Kids”, zvanično šampion SAD u pripremanju dečije hrane, promoter pravoslavne tradicije i kuhinje na Zapadu, i domaćica iz San Markosa u Kaliforniji.

Ona svake nedelje u Americi drži predavanja u okviru svoje komune “Vlada’s Seeds of Life” sa kojom sarađuju velike američke zdravstvene i humanitarne organizacije.

Rođena je u selu Međaši kod Bijeljine. Završila je Medicinsku školu u Beogradu, a Vojnu školu u Rajlovcu. Radila je u Vazduhoplovnom zavodu u Batajnici, ali se 1989. odselila u SAD. U Floridi je 1993. sa mužem otvorila dva restorana. Kada su ih prodali preselili su se u Kaliforniju 1998. i otvorili građevinsku firmu. Kao udovica danas živi sa svojom decom Mikaelom i Markom.

Gospođa Vladić je kao četvorostruki šampion dečje kuhinje u SAD, dobila podršku Međunarodne organizacije CVI2, koja je uvrstila u svoj program rada za narednih pet godina. Njene obrazovne televizijske emisije i spotove gleda više miliona Amerikanaca.

  • Glavni manekeni na sajtu i degustatori su moja deca, majka, tetka i rodbina. Moj sadašnji cilj je da Americi i svetu predstavim srpski narod u najboljem svetlu. Zato o svom trošku snimam dokumentarni turistički film u 12 nastavaka o istoriji, kulturi i ljudima u Srbiji – otkriva nam Vlada Vladić, koja ovih dana iz Kalifornije stiže u Beograd.

Prvo će da poseti svoje roditelje i familiju u rodnoj Bijeljini, a potom će da počne snimanje filma na Kraljevskom dvoru na Dedinju. Po scenariju koji je sama napisala film o Srbiji otvoriće kraljevski par, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina rečima:

  • Dobro došli u Srbiju, najlepšu zemlju na svetu !

Potom će kraljevski par govoriti o istoriji srpskog naroda i zemlje.

U planu je da Vlada Vladić sa svojom televizijskom ekipom poseti Beograd, Novi Sad, Niš i sva druga istorijska mesta i snimi Kalemegdan, Muzej Nikole Tesle, Narodnu skupštinu i Narodno pozorište, ali i Petrovaradinsku, Nišku, Smederevsku i tvrđavu Maglić, kanjon Dunava i kanjon Tare i ostale lepote Srbije.

  • Snimićemo Đavolju varoš, Zlatibor, Kopaonik, pirotske ćilime i sireve, manastire i monahe, Vrnjačku banju, srpski ajvar i vojvođanske kobasice, srpske igrače i pevače, sportiste, Moravu, Savu i Dunav, Viminacijim kao prostor na kome je začeta civilizacija. Srbija je bogata zemlja i to treba prikazati Amerikancima i svetu – ubeđena je Vlada Vladić.

I nada se da će Srbi biti ljubazni domaćini, onako kako oni to uvek umeju da budu i da će joj pomoći da preko kamera prenese atmosferu pravog narodnog življenja u Srbiji amerilkim gledaocima.

Serijal će biti emitovan za Božić na četiri televizije u Americi.

 

Antrfile

PREMIJERA U KALIFORNIJI

Televizijski serijal koji će Vlada Vladić uraditi u Srbiji biće emitovan u Kaliforniji  na IEMG televiziji iz San Bernardina, KOCT televiziji i Del Mar TV iz San Diega, kao i ETV iz Ist Havena u Konektikatu.