Avgustovske karaoke v DOSOR-ju v slovenščini

Naj bi ne pozabili na domači jezik

dscn0706-copy

Voditeljici Mojca Kumlanc in Maja Zamuda

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so si zaželeli, da bi na priljubljeni zabavni prireditvi karaoke nastopajoči prepevali v domačem slovenskem jeziku.

dscn0733-copy

Poje prostovoljka Radmila Radojević

To se je zgodilo 28. avgusta zvečer. V večeru zadnjega ponedeljka osmega meseca so v okviru letošnje poletne »Dosor-jeve vetrnice« bile na programu karaoke.

dscn0714-copy

Poje stanovalka Vida Toš

Voditeljica Mojca Kumlanc je ob tem bila kar precej »nežno razpoložena«, kajti v uvodu je povedala: »Včasih je življenje težko, da bi bili sami. Drugič spet prelepo, da bi bili sami.

dscn0717-copy

Poje stanovalec Esad Džehverović

Zato pa se družite z nami in podelite svoja čustva z nami na tak ali drugačen način. Naj so to solze ali smeh. Danes smo zopet skupaj, da si polepšamo ta večer s pesmijo, a na željo mnogih poslušalcev bo danes ta pesem zvenela samo v slovenskem jeziku. S tem bomo dokazali, da znamo zapeti v slovenščini.«

dscn0721-copy

Spremljajo karaoke, nekateri že plešejo

To željo so izpolnili s svojimi nastopi stanovalke in stanovalci (Branko Ločnikar, Vida Toš, zborček stanovalk ni stanovalcev 1. nadstropja, Ema Matijevič), prostovoljka Radmila Radojević, zaposlena v DOSOR-ju Andreja Lenartič ter skupinica Čolnikove punce. A stanovalec Esad Džehverović je seveda sevdalinke zapel v svojem maternem jeziku.

dscn0723-copy

Poje stanovalka Ema Matijevič

Za konec so vsi skupaj zapeli pesem skupine Agropop »Samo milijon nas še živi«, nagrade nastopajočim  sta prispeval Fructal in DOSOR, v letošnjem devetem mesecu pa so bili vsi povabljeni na karaoke, ki bodo po urniku 25. septembra.

dscn0730-copy

Pojo Čolnikove punce

 

dscn0735-copy

Poje stanovalec Branko Ločnikar

dscn0740-copy

Za zaključek pojo vsi

Besedilo in fotografije: Marija Erveš