Gornja Radgona: Vrednote NOB ne zamirajo

dscn0647

  1. sestanek štirih krajevnih organizacij na Janževem vrhu

V prostorih gostišča Kostanj na Janževem vrhu v Občini Radenci se je v soboto, 2. septembra, na svojem 12. sestanku sestal Izvršni odbor Združenja za vrednote NOB Gornja Radgona, ki pod vodstvom Valerije Červič združuje 331 članic in članov v štirih krajevnih organizacijah: Apače, Gornja Radgona, Radenci in Videm ob Ščavnici.

dsc_2677

Zabeležili so ob tem svoje aktivnosti v letošnjem letu ter zapisali, da so v času od 1. januarja do 1. septembra opravili kar 31 aktivnosti, ki se jih je udeležilo 421 članic in članov. Krajevna organizacija Gornja Radgona (predsednica Mira Skok Korošec), ki je najštevilčnejša, je opravila štiri aktivnosti (Osankarica, Murska Sobota, pohod ob Muri, Črnci) z udeležbo 112 članic in članov; tudi krajevna organizacija Apače (predsednica Aleksandra Mitrovič) je opravila štiri aktivnosti (Osankarica, Poljana, pohod ob Muri, Črnci) z udeležbo 88 članic in članov; krajevna organizacija Videm ob Ščavnici (predsednik Štefan Trstenjak) je opravila pet aktivnosti (Osankarica, Dan OF, ob Muri, Črnci, Videm) z udeležbo110 članic in članov; a krajevna organizacija Radenci (predsednik Darjan Mencigar) je opravila v tem času kar 18 aktivnosti (Osankarica, Dražgoše, Monošter, Črnske meje, Dan OF, Vrt Petanjci – 2-krat, Serdica, Murska Sobota – 3-krat, Poljana, Menina, Pivka, pohod ob Muri, Črnci, Ptuj, Ljubljana) s 111 udeleženkami in udeleženci.

dsc_7350

Aktivnosti se bodo nadaljevale seveda do konca tega koledarskega leta in že 20. septembra je na programu obisk Trsta (ogled taborišča Rižarna in srečanje z zamejskimi Slovenci), ki ga organizira krajevna organizacija Apače, a udeležbo svojega članstva so potrdile vse štiri krajevne organizacije.

dsc_7387

Pred koncem oktobra bodo izvedene spominske komemoracije ob obeležjih NOB, krajevna organizacija v Radencih sredi novembra pripravlja razgovor z zgodovinarjem dr. Marjanom Žnidaričem, so pa predvideni tudi obiski članic in članov na domu.

dsc_9876

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko