Tradicionalno tekmovanje uspelo že sedemnajstič

dsc_2536

Martinov pokal ostal na Štajerskem

Na klasičnem štiristeznem kegljišču v Radencih je letošnji tradicionalni turnir, tokrat za 17. Martinov pokal, organiziralo Društvo upokojencev Gornja Radgona. Po treh zaporednih letih zmag Gornjeradgončanov so se novega pokala lahko razveselili Radenčani.

Tekmovanje za 17. Martinov pokal se je pričelo v sredo, 8. novembra ob 8.uri, vodja tekmovanja pa je bil Stanko Bac. Kegljači tega društva so zmagali v minulih treh letih ter v trajno last prejeli prehodni pokal. Za nov pokal so se letos torej pomerile štiri ekipe: ekipa Društva upokojencev Gornja Radgona, ekipa Društva upokojencev Lendava ter dve ekipi Društva upokojencev Radenci.

Po štirih krogih tekmovanja, ko so se na tekmovališču zvrstili po štirje tekmovalci oz. tekmovalke iz vsake ekipe je bila razvrstitev naslednja: 1. mesto ekipa DU Radenci 1 (Oto Kos, Franc Šebjanič, Borut Štiberc in Majda Kaučič) 2061 podrtih kegljev, 2. mesto DU Lendava (Dušan Radaković, Jože Horvat, Milan Matko in Zlatko Kuk) 2021 podrtih kegljev, 3. mesto DU Gornja Radgona (Matija Ratek, Ivan Lesjak, Marjan Šalamun in Franc Papotnik) 1903 podrti keglji in 4. mesto DU Radenci 2 (Zvonko Čolnik, Marjan Rauter, Mirko Domanjko in Albin Marinič) 1766 podrtih kegljev. Med skupno 16 tekmovalci in tekmovalkami so bili najboljši trije: 1. mesto Borut Štiberc (DU Radenci) 559 podrtih kegljev, 2. mesto Jože Horvat (DU Lendava) 537 podrtih kegljev, 3. mesto Ivan Lesjak (DU Gornja Radgona) 531 podrtih kegljev itd.

Zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov in pogostitvijo je potekal v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer je priznanja in pokal v imenu Društva upokojencev Gornja Radgona izročila predsednica Inge Ivanek. Ob tem lahko z veseljem dodamo, da je najstarejši tekmovalec med vsemi bil 80-letni Mirko Domanjko, ki je podiral keglje za drugo ekipo Društva upokojencev Radenci.

Filip Matko Ficko