Radenci: V DOSOR-ju tudi šport zaposlenih

dsc_2519

V ospredju je druženje in ne doseženi rezultati iger

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je četrtkov popoldan, 9. novembra, bil namenjen športnim aktivnostim, ki sta jih v imenu sveta zavoda pripravili Andreja Lenartič in Bogdana Malek. Pri izvedbi so jima priskočila na pomoč fizioterapevtke in delovne terapevtke kot sodnice ter pri zapisovanju rezultatov.

Sodelovalo je okrog 40 tekmovalk in tekmovalcev v skupno sedmih ekipah. Tekmovanje je zajemalo spretnosti, hitrost in moč sodelujočih v treh igrah: metanju žoge na koš, nošenju jajčka na žlici ter vlečenju vrvi. Ekipa zaposlenih v pralnici je odpadla po prvih dveh igrah, pri vlečenju vrvi pa se je ekipa zdravstvene nege uvrstila direktno v finale, a v polfinalu si je vstop v finale zagotovila ekipa zaposlenih v kuhinji. Toda v finalu je ekipa zdravstvene nege bila močnejša, osvojila je pokal tokratnega tekmovanja in prihodnje leto bo ta ekipa organizator tovrstnega tekmovanja.

Vrstni red ob zaključku tekmovanja: 1. mesto ekipa »zdravstvene nege«, 2. mesto ekipa »kuhinje«, 3. mesto »združena ekipa«, 4. mesto ekipa »administracije«, 5. mesto ekipa »čistilke in strežnice«, 6. mesto ekipa »strežba« in 7. mesto ekipa »pralnica«.

Filip Matko Ficko