DOSOR Radenci: Branko in Niko Klun

dsc_3808

 Oče in sin, Branko in Niko Klun

Vrla Štajerca ne povezuje le ljubezen do rokometa

Na pogovornem večeru ob čaju »Sledi« (Ko sedanjost na(d)gradi preteklost) v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki je na sedmi dan v vsakem mesecu, sta bila decembrska gosta rokometaša iz Gornje Radgone, Branko in Niko Klun. Očeta in sina ne povezuje le ljubezen do rokometa in to sta razkrila v pogovoru, ki ga je vodila Sabina Barbarič.

dsc_3811

 Decembrske »Sledi« v DOSOR-ju

Branko Klun je dolga leta (od prvega do dvajsetega !) bil gonilna sila množičnega druženja tekačic in tekačev na tradicionalni športni prireditvi »Maraton treh src« v Radencih. Nekje pri koncu očetovega angažmaja se je vključil Niko Klun, ki pri organizaciji maratonov sodeluje še sedaj.

dsc_3825

Gosta z DOSOR-jevimi darilci

Je pa oče Branko sina Nika navdušil tudi za rokomet, slednji pa je poleg aktivnega igranja po očetu prevzel še odgovorno funkcijo tajnika Rokometnega kluba Arcont Radgona, kjer sedaj skrbi kar za štiri večje skupine rokometnega podmladka v starosti od 8 do 12 let. Za to področje mu je Občina Gornja Radgona podelila priznanje za prostovoljca na področju športa, a oče Branko je leta 1995 prejel Bloudkovo plaketo. Vendar ne samo za delo na področju rokometa, pač pa je bil dolga leta organizator in voditelj šol smučanja, samo zadnjo sezono je bilo v to šolo vključenih 120 mladih, ki jih zadnja leta vodijo na Kope na Pohorju. Tudi z invalidi je Branko Klun vadil športne discipline ter bil z njimi na paraolimpijskih igrah (leta 1988 v Seulu, leta 1992 v Barceloni, leta 1996 v Atlanti in leta 2000 v Sydneyu). Okroglih deset let se je ukvarjal z ribištvom, a letos je po 37 letih zaključil s potapljanjem. Najglobje se je potopil do 60 metrov, s sinom Juretom pa do globine 50 metrov.

Oba rokometaša (seniorja in juniorja) še vedno zelo ceni in spoštuje predsednik Rokometnega kluba Arcont Radgona Sašo Rauter.

 

Filip Matko Ficko