Radenci: Zaključek 9. DOSOR-jeve Keksijade

Klobasekov Pepi je resnično pravi Štajerc

dsc_3856

Vaški posebnež  Klobasekov Pepi

Klobasekov Pepi (Miro Klinc) iz Liboj v Savinjski dolini je resnično »ta pravi« Štajerc, ki kot vaški posebnež s svojimi humornimi nastopi v besedi, pesmi ter z igranjem na frajtonerice poskrbi za smeh tako mladih kot starih. In takšen odličen njegov nastop je bil tudi 8. decembra na zaključku letošnje 9. Keksijade v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

dsc_3835

Nagrajene gospodinje DOSOR-ja

Ker se tudi v DOSOR-ju od časa do časa radi posladkajo, se je pred devetimi leti začeta Keksijada »dobro prijela« ter prerasla v pravcati projekt. Ker bi naj po ljudskem izročilu (če je na večer pred 6. decembrom večerna zarja rdeča !) kekse pekel tudi Miklavž, so letos pričeli s peko keksov predvčeraj, a jo 8. decembra slovesno zaključili.

dsc_3850

Klobasekov Pepi nastopa

Številne zbrane v veliki restavraciji je pozdravila Simona Domjan ter predstavila strokovno ocenjevalno komisijo za ocenitev letošnje peke keksov: Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin v Zdravilišču Radenci) ter Jolanda Mauko (slaščičarka) in Marko Gumilar iz DOSOR-jeve kuhinje. Ta trojica ni proglasila posameznega zmagovalca ali skupino, pač pa so izbrali kekse, ki bodo prihodnje leto obogatili oziroma popestrili vsebino DOSOR-jevih škatlic s keksi, ki se tradicionalno dobro prodajo.

dsc_3844

Številna udeležba v veliki restavraciji DOSOR-ja

Vsebinsko pa je tokrat zabavno prireditev s svojim humornim nastopom popestril vaški posebnež Klobasekov Pepi. Ob tej priložnosti so bile posebej izpostavljene in pohvaljene tudi DOSOR-jeve gospodinje, ki so s stanovalkami in stanovalci po starih receptih pripravljale in pekle pecivo, a so se jim letos pridružili še gostje Zdravilišča Radenci in šolarji Osnovne šole Kajetan Kovič Radenci.

Filip Matko Ficko