ODBOJKAŠI VOJVODINE U OBNOVLJENIM PROSTORIJAMA

1-a-perjanica-srpske-odbojke

 Perjanica srpske odbojke.

Novi Sad, 21. decembar – Jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva Novog Sada, Vojvodine i Srbije – Odbojkaški klub “Vojvodina NS seme” uselio se juče ( 21. decembar) u svoje, obnovljene prostorije, i tako zasluženo svio svoje sportsko-poslovno gnezdo.

1-svecanosti-su-prisustvovali-sportisti-i-brojni-gosti

Svečanosti su prisustvovali sportisti i brojni gosti.

Naime, osim poslovnih prostorija ,koje krase brojni trofeji, izgrađen je i svojevrsni Dom za mlade – perspektivne odbojkaše sa 20 ležaja i svim neophodnim pratećim objektima za boravak poput hotelskog smeštaja visokog ranga: kupatilom, stolom, televizorom, internetom. Takođe, tu je i kuhinja sa trpezarijom u kojoj će igrači moći da se hrane po specijalnom programu sportske ishrane.

2-potpisinici-ugovora-smirnov-salatic-i-gradonacelnik-vucevic-s-desna

Potpisinici ugovora Smirnov, Salatić i gradonačelnik Vučević (s desna).

Svečanosti, pored brojnih gostiju, bivših i sadašnjih igrača, prisustvovao je  predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i bivši selektor Zoran Gajić. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin obišli su renovirane prostorije Odbojkaškog kluba „Vojvodina“ nakon čega su prisustvovali potpisivanju ugovora između OK „Vojvodina NS seme“ i kompanije „NIS“.

3-brojni-trofeji-sa-domace-i-medunarodne-scene

Brojni trofeji sa domaće i međunarodne scene….

Kako je naglasio potpisnik u ime odbojkaškog Kluba Vojvodina – generalni direktor Kluba Nikola Salatić, niz godina cilj je bio da se napravi svojevrsni dom za mlade igrače, a plan za realizaciju su omogućili i sproveli novi Upravni odbor, sponzori, Grad Novi Sad i kompanija NIS. Zahvaljujući zaključenom desetogodišnjem ugovoru sa kompanijom NIS o korišćenju prostora, u čije ime je Ugovor potpisao zamenik generalnog direktora Vadim Smirnov, posle nekoliko meseci, koliko su trajali radovi, OK „Vojvodina“ može da se ponosi  impozantnim objektom.

4-jedna-od-soba-za-buduce-odbojkase

Jedna od soba za buduće odbojkaše.

– Uvek je zadovoljstvo i čast biti u domu šampiona, u prostorijama OK „Vojvodina NS seme“ koje odišu dugom tradicijom. Evidentno je uloženo mnogo toga, a pri tome ne mislim samo na materijalne stvari, već na snažnu želju, dugoročnu viziju, volju i borbenost da se stvore generacije budućih pobednika. Ovo je jedan projekat koji je opredeljen ka budućnosti, odnosno usmeren na one generacije koje će stasavati i igrati za ovaj veliki klub, ali i za državnu reprezentaciju.

5-nas-urednik-cubranovic-sa-zoranom-gajicem-predsednikom-odbojkaskog-saveza-srbije

 Naš urednik Čubranović sa Zoranom Gajićem, predsednikom odbojkaškog Saveza Srbije.

Veoma sam ponosan na upravu kluba, naše privrednike i kompanije, na sponzore, ne samo iz Novog Sada već i iz drugih gradova Srbije, jer nekim budućim šampionima stvaraju najbolje moguće uslove i pružaju sigurnost – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao aktuelnim prvacima Srbije prekjučerašnju pobedu kojom su se plasirali u osminu finala „CEV“ kupa.

6-bivsi-reprezentativac-dula-mester-je-podelio-radost-sa-urednikom-cubranovicem

 Bivši reprezentativac Đula Mešter je podelio radost sa urednikom Čubranovićem.

Značaj celokupnog projekta renoviranja je razvoj igrača, njihova edukacija, socijalizacija, privikavanje na specifičan sportski život i priprema za izazove na velikoj sceni. U objektu, koji se nalazi u centru Novog Sada, izvršeni su brojni radovi od temelja do krova, praktično odbojkaši su dobili potpuno nov objekat sa svim pratežim inventarom…

 

                                              Tekst i fotografije: Radomir Čubranović