Predsednik Pahor ob nastopu novega mandata

Slovesnost z vojaškimi častmi ob nastopu mandata predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

Foto: Bor Slana/STA

Predsednik Pahor ob nastopu novega mandata predsednika Republike Slovenije: “Smo na pravi poti, da skupaj dosežemo marsikaj”

Ljubljana, 23. 12. 2017 |


Po včerajšnji prisegi v Državnem zboru je predsednik republike Borut Pahor danes tudi uradno nastopil svoj drugi mandat. V okviru slovesnosti ob nastopu mandata predsednika Pahorja je uvodoma na Prešernovi cesti pred Predsedniško palačo potekal sprejem predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja z vojaškimi častmi, ki so si ga ogledali tudi številni obiskovalci. Nadaljevanje slovesnosti je potekalo v Veliki dvorani Predsedniške palače, kjer sta obiskovalce sprejela predsednik republike in gospa Tanja Pečar. Ob tej priložnosti je zbrane – bilo jih je blizu petsto (500) – nagovoril predsednik Pahor in uvodoma besede hvaležnosti namenil vsem zbranim v dvorani, ki so si prišli ogledat slovesnost ob nastopu mandata. “Današnji ceremonial smo na tak način izvedli prvič,” je poudaril predsednik republike in se zahvalil vsem, ki so mu v tako velikem številu prišli izkazat podporo ob uradnem nastopu novega mandata. “Ker sem izvoljen od ljudi in vam zato tudi služim, sem se odločil, da vrata Predsedniške palače odprem tudi danes,” je pojasnil predsednik republike in vsem zbranim zaželel doživete božične praznike v krogu ljudi, ki jih imajo radi. “Sreča je na strani pogumnih ljudi,” je dejal predsednik Pahor in dodal, “s tem, ko ste se danes odzvali mojemu vabilu, ste dokazali, da smo na pravi poti, da skupaj dosežemo marsikaj. Imejte čudovite praznike in srečno novo leto,” je svoj nagovor sklenil predsednik Pahor. V nadaljevanju je japonski veleposlanik Nj. eksc. gospod Keiji Fukuda na posebno željo Njegovega veličanstva japonskega cesarja Akihita predsedniku republike predal cesarjevo osebno čestitko ob nastopu mandata.

Posebej za današnjo svečanost je kulturni program pripravil ženski pevski zbor Carmen manet, ki je pod vodstvom Primoža Kerštajna na letošnjem tekmovanju Evrovizijskih pevskih zborov v Latviji osvojil prestižen naziv “Evrovizijski zbor leta 2017”. “Ko sem vas prvič slišal peti, sem osupnil ob vaši izvedbi in zelo sem vesel, da ste nas danes počastile s svojim nastopom,” se jim je zahvalil predsednik Pahor. Po kulturnem programu so si vsi obiskovalci pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika republike, ki jim je v svoji pisarni sproščeno odgovarjal na številna vprašanja, povezana z njegovim delom.

Slovesnost z vojaškimi častmi ob nastopu mandata predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
Foto: Bor Slana/STA

Slovesnost z vojaškimi častmi ob nastopu mandata predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
Foto: Bor Slana/STA