Simultanka Garija Kasparova protiv 21 šahiste – rezultat 21 : 0

img_6497

 Zagreb 29. decembar 2017 – U organizaciji Fonda Garry Kasparov Adriatik i Šahovskog kluba e4, u petak 29. decembra u Kristalnoj dvorani hotela Westin od 17:00 časova održana je tradicionalna božićna simultanka Garry-ja Kasparova s osobama iz javnog i političkog života.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isto tako, simultanka je obeležila 15 godina rada Kasparov Chess Foundation.

img_6454

Nekadašnji svetski šahovski prvak Gari Kasparov odigrao je simultanku na 21 ploču u cilju promocije šahovske igre i projekta „Šah uz školu“.

img_6459

Na simultanci, kojom je obeleženo 15 godina rada „Kasparov Chess Foundation“ učestvovale su mnoge osobe iz javnog i političkog života. Simultanku je otvorio šef Ureda premijera Andreja Plenkovića Zvonimir Frka-Petešić.

img_6461

Najjači otpor legendarnom Gariju pružili su hrvatski ministar Tomislav Ćorić i danski poletarac John Christopher Christensen, koji je pravo učešća na takmičenju izborio pobedom na dva kvalifikacijska turnira. Konačan rezultat, naravno, bio je 21:0 jer Kasparov nije imao milosti ni prema kome.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proslavljeni „trener svih trenera“ Miroslav Ćiro Blažević dugo se branio u slabijoj poziciji, ali je na kraju Gari ipak ispleo matnu mrežu.

Organizacija simultanke bila je besprekorna i zasigurno će pridoneti još većoj popularizaciji kraljevske igre među mladima

Foto: Rade Bakračević, Zdravko Majstorović