3. državni rang turnir v elektronskem pikadu v Zdravilišču Radenci

  1. državni rang turnir v elektronskem pikadu v Zdravilišču Radenci

 

Radenci, 15. januar 2018 – Hotel Radin v Zdravilišču Radenci bo ta konec tedna gostil najboljše igralce elektronskega pikada v Sloveniji. Na 3. državnem rang turnirju v kategoriji CRICKET, ki bo v soboto, 20. januarja 2018, od 10.00 naprej, se bo zbralo okoli 100 igralk in igralcev. Moški bodo nastopili v A in B ligi, ženske pa v SUPER ligi.

 Prijave tekmovalcev se zbirajo od 9.20 do 9.50, igrali pa bodo dvojice in posamezno. Predviden zaključek turnirja je okoli 22.00.

 

  1. državni rang turnir v elektronskem pikadu je eden izmed štirih, ki ga organizira Pikado zveza Slovenije (PiZS) in na katerih se zbirajo člani reprezentance, ki zastopajo Slovenijo na svetovnih in evropskih prvenstvih. Slovenska moška reprezentanca v letu 2018 brani bronasto medaljo z zadnjega evropskega prvenstva, ženska reprezentanca pa peto mesto.

Tokratni turnir bo tudi generalka za zaključek državnega prvenstva v elektronskem pikadu 2018, ki bo od 12. do 15. aprila 2018 prav tako v Zdravilišču Radenci. Na zaključku bo nastopilo 74 ekip iz vse Slovenije oz. približno 750 tekmovalcev.

maucec-direktorica-radina

Vesna Maučec, direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci: »Zdravilišče Radenci stoji na trdnih temeljih že več kot 135 let. Skrb za zdrav način življenja ter promocija športa in različnih športnih aktivnostih sta za nas ključnega pomena. Čeprav elektronski pikado ravno ne sodi med klasične športe, smo veseli, da ga lahko skozi tekmovanje predstavimo našim gostom in obiskovalcem, saj je to tudi ena izmed dejavnosti, s katero si lahko popestrijo prosti čas.«

Vljudno vabljeni to soboto v Zdravilišče Radenci, da spoznate to zanimivo igro!