Radenci: Sobotno pustovanje v DOSOR-ju

Študentke in študentje nagradili maskirane seniorje

dsc_6240

 Medgeneracijsko pustovanje v DOSOR-ju

Na tradicionalnem pustovanju, ki ga za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, vsako leto pripravijo študentke in študentje Kluba prekmurskih študentov iz Murske Sobote, je bila v soboto, 10. februarja popoldne, nagrajena trojica maskiranih stanovalk in stanovalcev.

dsc_6228

  Veselje na plesišču

Ob 14. uri se je oglasila v DOSOR-ju osmerica študirajočih (Hana, Eva, Ines, dve Katji, Alen, Jan ter harmonikar Patrik), ki je ob zvokih nepogrešljive harmonike pozvala vse prisotne na plesišče v veliki restavraciji, ki je bila okrašena v pustno-valentinskem vzdušju.

dsc_6242

Neutrudna harmonikarka (morda je celo fant ?)

Pustne maske in druge rekvizite (kapice, kravate, pisane trakove) so si stanovalke in stanovalci izdelali sami že nekaj dni prej, posebna komisija študentske skupine pa je njihov trud opazovala ter ocenila. Pred koncem pustovanja, ki je trajalo poldrugo uro, so trojico stanovalk in stanovalcev za izvirno našemljenost tudi nagradili.

dsc_6238

Miška ves čas beleži vse s fotoaparatom

Veliko število prisotnih je z velikim veseljem zaplesalo, nekateri pa so samo pritegnili s petjem odličnemu harmonikarju in pevcu, ki je bil maskiran v dekle. Za njegovo kondicijo (kot tudi zdravje) je ves čas skrbela medicinska sestra (tudi fant !), med vsemi pa se je »motala« maskota prekmurskih študentov – repa. Poskrbljeno je bilo za brezalkoholne napitke ves čas zabave, a študentke in študentje pa so vsem postregli s pustnimi krofi.

Filip Matko Ficko