DOSOR Radenci: Medgeneracijsko pustovali

 Tradicionalni obisk našemljenih šolark in šolarjev

Hopsasa, rajsasa, pustna nedelja,

lan sem bil špeha sit, letos pa zelja… (slovenski ljudski rek)

 

Na pustni torek, 13. februarja, dopoldne so se stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v veliki domski restavraciji pridružili še šolarji Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. Bilo je to pravo medgeneracijsko pustovanje. Kajti tradicionalno pustovanje so pripravile prijateljske skupine (skupine starih ljudi za samopomoč: Zarja, Večerna zarja, Myriam in Fortuna), ki delujejo v tem domu.

Šolarji  so ob 10. uri pripravili pester in bogat program deklamacij, pesmi in plesov, že pred tem pa je ob 9.30 je prispela pustna skupina »Folklorniki« (bila je to DOSOR-jeva prijateljska skupina Fortuna) ter ob zvokih glasbenika »en mož orkester« Marka Tivadarja iz Malih Bakovec pri Murski Soboti zaplesala ljudski ples »Ob bistrem potočku je mlin…«.

Sledilo je skupno plesno medgeneracijsko rajanje v stilu pesmi: »Hopsasa, rajsasa, v torek na pusta…«.

Našemljeni šolarji so bili pogoščeni, posebna komisija pa je med stanovalkami in stanovalci nagradila sedmerico našemljenih s praktičnimi nagradami. Pustno veselje v DOSOR-ju je bilo zaključeno ob 11.30, a našemljenci so se odpravili po kraju Radenci.

Filip Matko Ficko