Drugo predtekmovanje za Tuševo zvezdico 2018

Štajerci slavili v središču Štajerske

skupinska-fotografija-vse-sodelujocih-dijakov-na-2-predtekmovanju

Skupinska fotografija vse sodelujočih dijakov na 2.predtekmovanju.

Zmagovalna ekipa SŠGT Maribor

Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem v Mariboru se je13. februarja uvrstila na finalno tekmovanje za Tuševo zvezdico 2018, ki bo organizirano letos maja. Tokratno drugo predtekmovanje za Tuševo zvezdico 2018 je potekalo v Mariboru, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor. In Štajerci se na domačem terenu niso dali presenetiti.

zmagovalni-kroznik-ekipe-ssgt-maribor

Krožnik zmagovalne ekipe SŠGT Maribor

Zmagali so z menijem s pomenljivim naslovom »Pohod Rudolfa Maistra iz gozda na koline«. Zmago jim je prisodila strokovna ekipa za ocenjevanje kuharskega dela: predavateljica na Višji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru Mojca Polak, vodja kuhinje Hotela Termal v Moravskih Toplicah Danilo Kozar, vodja kuhinje Term Ptuj Robi Žibret, vodja kuhinje Zdravilišča Radenci Boštjan Rožanec in vodja kuhinje Hotela Kongo v Grosuplju Dušan Verčec, kot tudi komisija za področje strežbe: Srečko Koklič iz Turistično-gostinske zbornice Slovenije, vodja strežbe Unitur Zreče Matjaž Kovačič, direktor gostinstva Term Ptuj Roman Tadina in direktor gostinstva Zdravilišča Radenci Branko Slavinec.

zmagovalna-ekipa-ssgt-maribor

Sodelujoči na predtekmovanju v Mariboru

Na drugo mesto, ki vodi v finalni del tekmovanja, se je uvrstila ekipa Srednje šole Izola (meni: Zajčji skok v istrski grmiček), a na tretje, še tudi za finale, 2. ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana (meni: srnin file, divjačinska omaka z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi leske).

Po podatkih informatorke Anje Marjetič iz Tuš-a bo meseca marca  potekalo še tretje predtekmovanje za Tuševo zvezdico 2018 v Radovljici in na koncu bo devet ekip sodelovalo v finalnem tekmovanju. Na koncu bo Tuševa zvezdica 2018 šla v last eni od dveh ekip, ki se bosta uvrstili v super finale, tam pa zmaga ekipa z boljšo kuharsko zgodbo o sladici, ki jo pripravijo iz sestavin v skrivnostni škatli.

Na drugem predtekmovanju v Mariboru je sodelovala tudi 2. ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, ki sta jo kot mentorja pripravljala Zdenka Mesarič (kuharstvo) in Peter Pertoci (strežba in turizem). Pri strežbi (natakarici Mojca Raj – 3. letnik in Pia Pintarič – 1. letnik) sta dijakinji SŠGT Radenci bili najboljši, a se ekipa ni uvrstila med tri najboljše, ker sta kuharja (Simon Rojht – 2. letnik in Žan Habjanič  2. letnik) časovno zamujala pri izdaji jedi.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Arhiv Tuš-a