Radenci: Seniorski ples tudi po pustovanju

dsc_6645

 Tokrat zabava na tradicionalnem seniorskem večeru

 Dva dni po pustovanju in dan po valentinovem so seniorke in seniorji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, zopet peli in plesali. Na tretji četrtek v februarju, so se zabavali na tradicionalnem seniorskem večeru v kavarnici »Traminček«, pridružili pa so se tudi nekateri občani oziroma občanke kraja Radenci.

Na družabniem pevsko-plesnem večeru med 18. in 21. uro je igral »en mož orkester« Štefan Sečko – Legijaš z Vaneče, ki je DOSOR-jev dolgoletni prostovoljec. Uvodni pozdrav je vsem namenila prostovoljka Marija Erveš, ki je že pred leti bila pobudnica za organiziranje tovrstnih večerov druženja. Iz njenega uvoda je bilo razbrati, da je tudi ples neke vrste terapija, pa čeprav je tovrstna terapija minule dni ob pustovanju bila non-stop na programu. Svoj prispevek večeru so dodali še udeleženci: eni s pripovedovanjem šal, drugi s petjem. Muzikant pa za svojimi klaviaturami in svojim mikrofonom tudi ni ostal sam, kajti v duetu sta se mu pridružili prostovoljka Andreja ali prostovoljka Martina, skupaj pa so ustvarili kar »Trio adijo«.

Tudi mize v kavarnici »Traminček« so bile prijetne za pogledat. Stanovalka Ema Matijevič kot donatorka je tradicionalno prispevala pecivo za sladkanje. Svoje je dodala še medicinska sestra – prostovoljka Martina Farkaš, ki je tega dne popoldne spekla odlične mafine. Medicinska sestra – prostovoljka Andreja Lenartič pa je pripeljala s seboj odlično rdeče vino. Tako so lahko z vinom nazdravili tisti, ki se vina »lotijo«, a ostali z brezalkoholnimi napitki.

Filip Matko Ficko