КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА НА ОТВАРАЊУ 40. МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА ТУРИЗМА

Београд, 22. фебруар 2018 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, заједно са ћерком Алисон присуствовали су отварању 40. Међународног сајма туризма у Београду. Сајам је званично отворила Њ.Е. г-ђа Ана Брнабић, премијер Републике Србије у присуству Њ.Е. г-дина Расима Љајића, потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација, Њ.Е. г-дина Елиас Елиадиса, Амбасадора Републике Грчке у Сбији, г-дина Синише Малог градоначелника Београда и  г-дина Андреја Младеновића, заменика градоначелника. Церемонији отварања су такође присуствовали многи представници Владе Србије, чланови дипломатског кора, као и угледни гости из Грчке, која је уједно и централна тема овогодишњег сајма туризма.

Након званичног отварања, Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су штандове неколико излагача, међу којима и штанд компаније њихове ћерке Алисон „Беан анд Леаф“, која се бави обрадом и дистрибуцијом најбољих светских врста кафе, као и дистрибуцијом Royal Spring воде, оба са поносом произведена у Србији.

Београдски сајам туризма је рангиран као највећа туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи. Испуњавајући међународне пословне стандарде више од 30 година, успели су да створе партнерства са излагачима, пружајући квалитет и разне активности и да привуку велики број излагача сваке године. Прошле године је представљено више од 880 излагача, а број посетилаца је премашио 58 хиљада. Међународни карактер догађаја, који сваке године привлачи све више излагача из свих крајева света, потврдило је преко 250 иностраних учесника из 43 земље.