Radenci: Osmerica poetinj v DOSOR-ju

dsc_8029

 Zbrane poetinje v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice

Proslavitev za ženske praznike 8. in 25. marca istočasno

V okviru prireditev »Za rast srca« so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, 14. marca popoldne istočasno proslavili kar oba ženska praznika v tem mesecu: 8. in 25. marec.

dsc_7996

Svojo zgodbo bere Marija Šedivy

V sodelovanju z literarnim krožkom, ki ga vsa leta v DOSOR-ju uspešno vodi Bea Baboš Logar, se je predstavila osmerica poetinj: Olga Antič iz Križevec pri Ljutomeru, Sara Kager iz Radencev, Vanja Lebar in Suzana Lebar iz Murske Sobote, Vida Pelc in Marija Šedivy iz Gornje Radgone, stanovalka DOSOR-ja Brigita Živec

dsc_8022

 Svoje pesmi bere Vida Pelc, v ozadju Sara Kager

in stanovalka Doma upokojencev na Jesenicah Mihaela Roth. Večina avtoric je svoja dela brala sama, a pesmi nekaterih avtoric so brale stanovalka DOSOR-ja Vida Toš, prostovoljka Suzana Lebar iz Murske Sobote in amaterska dramska igralka Vera Slavič, sicer učiteljica na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru. Slednja je bila še posebno prepričljiva z interpretacijo besedil v prleščini.

dsc_8033

Med občinstvom so zbrano prisluhnili

Tako je zbranemu poslušalstvu bila predstavljena poezija izpod peres v ženskih rokah, kajti v DOSOR-ju so prepričani, da ženske niso samo zaposlene žene in matere, med njimi je tudi veliko umetnic: glasbenic, slikark, pisateljic, pesnic… in bi bilo škoda izpustiti zanimiv in obetaven literarni popoldan, kar se je izkazalo še posebej odlično.

dsc_8017

Svoje pesmi bere Suzana Lebar

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš