Председнику Руске Федерације

Путину В.В.

 

исх.№ 05/2018 – В.П.

07.05.2018 г.

 

Поштовани Председниче Руске Федерације, Владимире Владимировичу!

 

Дозволите да Вас у име светског српског Покрета «Родољуби отаџбине и дијаспоре» РОД, који представља велики број Срба у расејању, искренно поздравимо и честитамо ступање на функцију Председника РФ.

Сматрамо да сте Ви постали симбол препорода Русије, која је од момента Вашег руковођења, вратила статус водеће светске државе. Истовремено, Ви сте дали наду великом делу света, који рачуна на праведнији светски поредак.

Наше Државе и народе везује првославна вера, заједничке вредности, вековно пријатељство тим самим, наши народи су природни савезници.

Ми ћемо се трудити да Српска власт не води само декларативну, већ реалну политику стратешке сарадње са Руском Федрацијом, јер је то жеља огромне већине српског народа.   .

Убеђени смо, да ће под Вашим руководством Руском Федерацијом, и у будућности, на основи пријатељства и поверења, бити јачане везе између српског и руског народа.

 

Дозволите да Вам још једном, Председниче Руске Федерације, Владимире Владимировичу, честитамо, пожелимо крепког здравља и успеха на високој Државној функцији,а васцелом Руском народу – мира и благостања.

Хтели би на крају да се подсетимо на стару српску пословицу «Бог је на небу, на земљи Русија» – јер она, на најбољи начин одражава однос српскога народа према Русији.

Председник светског српског покрета

„Родољуби отаџбине и дијаспоре“ РОД

                                                                                                           Драган Станојевић