Medvedek Henry po vrtcih na Štajerskem

Tudi med najmlajšimi lahko zaživi ideja o Rdečem križu

dsc_2315

Medvedek Henry obiskuje najmlajše v vrtcih

Ideje humanizma najstarejše in največje humanitarne organizacije na svetu – Gibanje Rdečega križa in Rdečega polmeseca – se lahko prične privzgajati že pri najmlajših. Tako je Medvedek Henry, ki je doma v velikem švicarskem gozdu (oziroma na RKS – Območno združenje Gornja Radgona), je v ponedeljek, 4. junija dopoldne, v spremstvu svojega mentorja (spodaj podpisani !) obiskal najmlajše v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni.

dsc_2281

Katja Makovec, sekretarka RKS OZ Gornja Radgona

Ob 15-minutni zgodbici so se malčice in malčki spomnili živali, ki žive v gozdovih, kako se prehranjujejo in še posebej, kako se pridno pripravljajo na zimo. Njihove trenutke, ko so se živali sprle na gozdni jasi, je po prepiru poizkušal »izgladiti« mimoidoči Medvedek Henry.

dsc_2239

 Medvedek Henry se predstavi najmlajšim

Ta je poskrbel za oskrbo ranjenih živali, malčice in malčki pa so »zgradili« gozdno bolnišnico iz kock ter jo označili z znakom Rdečega križa. Le-tega ima na svoji srajčki pripetega tudi Medvedek Henry, ki opomni najmlajše na pomen medsebojne pomoči in sodelovanja tako med živalmi, kot tudi med ljudmi.

dsc_2252

 Pomoč medvedka Henry-ja poškodovanim živalim

Tovrstno sodelovanje se bo še posebej izkazalo že ta četrtek, 7. junija, ko bodo v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona predstavnikom Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Gornja Radgona izročili prostovoljno zbrane športne rekvizite, ki jih bodo aktivisti te najmnožičnejše in najstarejše humanitarne organizacije na svetu razdelili  socialno ogroženim.

dsc_2271

Gradnja zasilne bolnišnice za živali v gozdu

Sicer pa ideje Rdečega križa širi tudi Križem kapica, ki v teh dneh na področju RKS – Območnega združenja Gornja Radgona obiskuje drugošolce v osnovnih šolah Gornja Radgona, Kapela, Sveti Jurij ob Ščavnici in Negova.

dsc_2316

 Rdeči križ – obratno od švicarske nacionalne zastave

Filip Matko Ficko

Fotografije: Katja Makovec