Pričetek poletnih prireditev v radenskem DOSOR-ju

Radenci: Pridih nekdanjih festivalskih časov

dsc_2792

Nostalgija po nekdanjih festivalskih časih (festivali sodobne komorne glasbe, zabavne prireditve Radenska noč s številnimi znanimi pevkami in pevci zabavne glasbe…) je že nekaj let prisotna v središču »dežele treh src« ob Muri v Radencih. Nekaj tega je s svojim koncertom »razpodila« slovenska pevka zabavne in operne glasbe Helene Blagne.

dsc_2772

Nastopila je 11. junija zvečer na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kajti pričele so se letošnje številne zabavne prireditve, ki že vrsto let potekajo pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica«. Na letošnjo 10-letnico uspešnega delovanja tega doma starejših je ob samem začetku zabavnega pevskega večera opomnila Simona Domjan, kot tudi na njegovo nepogrešljivo direktorico Matejo Hauser.

dsc_2829

Helena Blagne je že leta 1975 kot 12-letna deklica prvič javno nastopila na amaterskem tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah, kot že odrasla pa je bila redna gostja, a tudi zmagovalka, največjih glasbenih festivalov na področju nekdanje SFR Jugoslavije, kot tudi v tujini (1986 na Mediteranskem festivalu v Istanbulu; 1986, 1987, 1988 in 1990 na Makfestu; 1987 na TV festu; 1988 na Vaš šlagar; 190 in 1991 na Jugoviziji ter leta 2016 1. nagrada na Ohrid festu s pesmijo »Neka e so pomin«). Po prodaji plošč pa je pravzaprav najuspešnejša Slovenka, kajti prodanih je bilo preko 2 milijona plošč z njenimi glasbenimi uspešnicami.

dsc_2847

In njene glasbene uspešnice so še kako šle v uho, pa tudi v dušo, številnih poslušalk in poslušalcev na večernem koncertu 11. junija na DOSOR-jevem poletnem odru, ki ga niso spremljali le z DOSOR-jeve terase, tamkajšnjega travnatega dvorišča, pač pa tudi z domskih balkonov ter sosednjih stanovanjskih hiš in blokov. Za popestritev pa je poskrbela skupina zaposlenih, ki je pripravila bogat srečelov s kar 369 dobitki.

Filip Matko Ficko