Društvo Zdravje in glasba v Radencih

 

Prvi letošnji glasbeni večer pred poletjem

Najmanj dvakrat letno na sedežu Društva za svetovanje, terapijo in glasbeno relaksacijo »Zdravje in glasba Radenci«, v Kajuhovi ulici 5 v Radencih, pripravijo glasbeni večer za članstvo tega društva. Tako je 14. junija zvečer bil izveden prvi letošnji glasbeni večer, naslednjega pa načrtujejo po letnih dopustih.

dsc_2925

Prof. glasbe Berislav Budak ob klavirju

Tokratni glasbeni večer je bil predviden na vrtu domačije dr. med. Irene Trojnar Budak, spec. spl.med. in njenega moža, prof. glasbe Berislava Budaka, a so prav na večer sklica temperature »padle« in je zatorej srečanje bilo izvedeno v notranjih prostorih domačije. Vseeno je  srečanje vsestransko uspelo.

dsc_2935

Dr.med. Irena Trojnar Budak, dr. spl. med.

Za pravo glasbeno relaksacijo vseh udeleženih je poskrbel prof. Budak, ki je na klavirju igral francoske šansone, standardno jazz glasbo,  filmsko glasbo, številne glasbene evergreene, kot tudi Tri valčke in Nocturno Henrija Frederica Schopina, Suito  Johanna Sebastiana Bacha, Meditacijo iz opere Thais Julesa Masseneta  ter popularne skladbe Cola Alberta Porterja, Georga Gerschwina, skupine ABBA, Eltona Johna (angleškega rock pevca in pianista) in Whitney Houston (soul in pop pevke). A dr. Trojnar Budakova pa je kot prava gospodinja in gostiteljica poskrbela za pogostitev udeleženk in udeležencev glasbenega večera.

dsc_2937

 Gostitelja v imenu Društva »Zdravje in glasba Radenci«

Bila je tudi neke vrste vodička po domačiji, v kateri ne manjka plakatov z znamenitih gledaliških in opernih dogodkov v Sloveniji, na Hrvaškem in sosednji Avstriji. K umetnosti poleg glasbe sodijo tudi likovna dela in na ogled so plakati z razstav svetovnih umetnikov in njihovih reprodukcij (likovna dela Pabla Picassa, Marca Chagalla in Salvadora Dalija).

 

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko