Mladi Primorci na Štajerskem

V radenskem DOSOR-ju pevski dopoldan

Na Osnovni šoli Franceta Bevka v Tolminu redno deluje otroški pevski zbor že enajsto leto in sicer 45 mladih pevk in pevcev pod vodstvom zborovodkinje Barbare Kovačič, ki na regijskih, državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih običajno prejme zlata priznanja. Dva dni, 18. in 19. junija, so mladi bivali v Marijanišču v Veržeju, ob zborovodkinji pa sta z njimi bili še Enisa Bizjak in Minka Žbogar. Imenovani zbor šolark in šolarjev s Severne Primorske je v torek, 19. junija dopoldne, nastopil na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

Gostujoče mlade pevce ter zbrane stanovalke in stanovalce doma na terasi ter balkonih je pozdravila Petra Gašpar, a nastopajoče je na klavirju spremljala Minka Žbogar. Mlade pevke in pevci so za uvod zapeli »Prišla je miška k miški v vas« Rada Simonitija in takoj zatem še angleško ljudsko pesem »Anna Marie«. Sledila je pesem Tadeje Vulc »Mjav, mjav, mjav« ter Ambroža Čopija »Poj z menoj«. Zapeli so kar tri pesmi Katje Gruber (»Drežniška«; »Glasba naj te objame«; »Prava sreča«) ter tri pesmi iz znanih otroških oziroma slovenskih mladinskih filmov: »Kekčeva pesem«, »Pesem Sinjega galeba« in »Sreča na vrvici«.

Vse zapete pesmi so poslušalke in poslušalci v DOSOR-ju pospremili z gromkim aplavzom ter mladim pevkam in pevcem zaželeli veliko uspehov v prihodnje.

Filip Matko Ficko

 

 

dsc_3195 dsc_3197 dsc_3201 dsc_3212 dsc_3213