Dan državnosti proslavili v DSO Gornja Radgona

Dan državnosti proslavili v DSO Gornja Radgona

dsc_3441

Številno občinstvo v avli DSO Gornja Radgona

Dan državnosti Republike Slovenije – 25. junij – so v Domu starejših občanov Gornja Radgona, ki letos praznuje deseto obletnico svojega delovanja, počastili že v petek, 22. junija. V avli doma je ob 10. uri zapel  mešani pevski zbor Medobčinskega društva invalidov iz Lenarta v Slovenskih goricah. Tega je še posebno vesel bil direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula,  kajti tudi sam je po rodu iz Lenarta.  Imenovani zbor, ki ga po strokovni plati vodi Vlado Maguša, praznuje letos 20 letnico svojega delovanja. Po koncertu, kjer sta pevke in pevce ob nekaterih pesmih spremljala tudi harmonikar in klarinetist, pa je sledil še drugi del tokratne kulturne prireditve.

dsc_3460

dsc_3351

Likovna razstava za letošnje poletje

Štirim likovnicam (Jasna Brunskole, Cvetka Pišek, Milena Marija Reščič, Terezija Šegula) in enemu likovniku (spodaj podpisani !) ter predsednici Društva upokojencev Gornja Radgona, Ingi Ivanek, se je direktor mag. Marjan Žula s cvetjem zahvalil za pripravo likovne razstave, ki bo prostore DSO Gornja Radgona krasila čez tokratno poletje.

dsc_3436

 MPZ MDI Lenart letos praznuje 20-letnico delovanja

Naj ob tem omenimo, da Jasna Brunskole razstavlja slike v akrilnih in oljnih barvah, Cvetka Pišek pastele, Milena Marija Reščič enkavstike, informele in keramiko, Terezija Šegula linoreze, enkavstike in fotografije, a spodaj podpisani slike v akrilni tehniki.

dsc_3421

Mag. Marjan Žula govori o Dnevu državnosti

Filip Matko Ficko