Priznanja Občine Radenci ob občinskem prazniku

PISNO PRIZNANJE RADETU BAKRAČEVIĆU ZA 50 LETNO DELOVANJE NA PODROČJU TURIZMA V ŠIRŠEM OKOLJU

 

 

                                          rade-bakracevic

                                                              Rade Bakračević, dobitnik priznanja

Radenci: 23. junij – Ob občinskem prazniku Občine Radenci je bila slovesna akademija v Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci v petek, 22. junija zvečer. Bila je ob tej priložnosti predstavljena nova monografija Občine Radenci, bila pa so podeljena tudi priznanja župana Janeza Rihtariča ter Občine Radenci.

Priznanje je župan Janez Rihtarič izrekel učenki Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci Miši Pintarič, dijakinji 2. letnika Gimnazije v Mariboru Niki Pintarič, break dance plesalcu Filipu Kovačiču ter učiteljici Sandri Prelog z Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih.

Pisna priznanja je župan Janez Rihtarič izročil: Radetu Bakračeviću iz Radenec za 50-letno delovanje na področju turizma v domačem kraju, kot tudi v širšem okolju; nadalje Vojislavu Lukiću – Voju, dolgoletnemu poročevalcu o dogajanjih v Občini Radenci; Prleškemu kvintetu s pevko Zdenko Šafarič za 15-letno uspešno delovanje; Albinu Mariniču za dolgoletno delovanje v Društvu vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela; Vinotoču Belak (Gregor Belak) z Radenskega Vrha; Alojzu Vrzelu kot dolgoletnemu praporščaku Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote NOB Radenci in članu Prostovoljnega gasilskega društva Hrašenski Vrh in Društvu prijateljev mladine Radenci ob 20-letnici delovanja. Zaradi odsotnosti Radeta Bakračevića je bilo prebrano njegovo pismo:

»Spoštovani gospod Janez Rihtarič, župan občine Radenci, spoštovani člani Občinskega sveta, spoštovani krajani.

Ponosno in z veseljem sprejemam podeljeno priznanje, ki ste mi ga podelili ob občinskem prazniku naše male a zelo aktivne občine.

Hvala predlagatelju in vsem tistim, ki ste ovrednotili moje 50. letno delo v občini, na različnih področjih.

Samo skupaj lahko prispevamo k razvoju naše občine in dvignemo turistični utrip našega kraja.

Čeprav sem v življenju za svoje humanitarno in prostovoljno delo prejel tudi druga visoka priznanja, moram reči, da  sem tega vašega priznanja najbolj vesel, saj so mi ga dali krajani, s katerimi živim že 50. let. Moj življenjski moto je bil in ostaja pomagati s svojim delom našemu kraju in pokrajini »Tri srca«.

Žal mi je, da danes ne morem biti z vami zaradi pred meseci dogovorjene obveznosti v družini, ki je nisem mogel odložiti.

Še enkrat iskrena hvala za podeljeno priznanje. Želim vam prijetno praznovanje”, Rade Bakračević.

Plaketo Občine Radenci z listino je tokrat za dolgoletno delovanje na področju turizma prejel Emil Šmid, ki se je tudi zahvalil za prejeta priznanja v imenu vseh tokratnih nagrajencev.

Filip Matko Ficko