Seniorski večeri so se preselili na prosto

Junija so že lahko zaplesali na DOSOR-jevi terasi

en-moz-orkester-stefan-secko-legijas

En mož orkester Štefan Sečko Legijaš.

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je bil tretji četrtkov večer v juniju na programu tradicionalni seniorski večer. Ob že poletnem vzdušju so se organizatorji odločili za selitev iz DOSOR-jeve kavarnice »Traminček« na prosto, na DOSOR-jevo teraso.

 

junijski-ples-na-dosor-jevi-terasi

 Junijski ples na DOSOR-jevi terasi.

Glasbeniku (en mož orkester) Štefanu Sečku – Legijašu z Vaneče, ki redno prihaja igrat in prepevat kot DOSOR-jev prostovoljec, sta se pri skrbi za številne obiskovalke in obiskovalce tovrstnih večerov pridružili kot prostovoljki Marija Erveš (DOSOR-jeva ambasadorka prostovoljstva) ter Andreja Lenartič (v DOSOR-ju zaposlena medicinska sestra). Za sladkanje s pecivom je poskrbela stanovalka Ema Matijevič, k pecivu pa je tradicionalni kozarček pijače prispevala prostovoljka Andreja.

klepet-ob-mizah-na-dosor-jevi-terasi

 Klepet ob mizah na DOSOR-jevi terasi.

Že v pravem toplem poletnem večeru je bilo enkratno zaplesati na DOSOR-jev terasi. K ostalim, ki svojih pet niso dvignili za ples, se je k mizi »sprehodil« mikrofon in lahko so zapeli v obliki karaok ali pa povedali kakšno svojo zgodbo iz mladosti, šalo, morda pa tudi misel, ki se jim je trenutno utrnila. Čeprav je bila za ta večer v naprej napovedana poletna nevihta, je tokratni seniorski večer na DOSOR-jevi terasi ob 21. uri (po treh zabavnih urah) bil zaključen brez dežnih kapelj.

tudi-ples-je-terapija

Tudi ples je terapija.

Filip Matko Ficko