Knjiga »ANKA in Kugyjev pogled« Ernesta Ružiča

Kot v krajih nekdanje Avstro – Ogrske

avtor-romana-ernest-ruzic

 Avtor romana Ernest Ružič.

»Kot bi se dogajalo v krajih nekdanje Avstro – Ogrske…« se je slišal medklic na predstavitvi knjige – romana »ANKA in Kugyjev pogled«, ki so jo predstavili v četrtek, 28. junija zvečer, v dvorani Znanstveno raziskovalnega centra SAZU v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, kjer ima svoj sedež tudi Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija.

od-leve-m-pungartnik-e-ruzic-g-g-peuraca

  Od leve M.Pungartnik, E.Ružič, 

Kajti lani je v zbirki Antares Mariborske literarne družbe izšel ta roman izpod peresa dolgoletnega novinarja RTV Slovenija Ernesta Ružiča, ki je poleg novinarskega poročanja znan tudi kot pesnik in literarni ustvarjalec.

predstavitev-knjige-v-vrtu-na-petanjcih

Predstavitev knjige v Vrtu na Petanjcih.

Odlomke na predstavitvi knjige je iz najnovejšega romana  brala Gabrijela Granfol Peurača, a pogovor z avtorjem romana je vodil kar Marjan Pungartnik iz Mariborske literarne družbe, ki je v spremni besedi k romanu zapisal: »…Ružičev roman razstira pred nami panoramo dogajanja, oseb, zgodovino, podrobnih opisov stičnega prostora Slovenija – Madžarska – Avstrija… Bralec bo v romanu »ANKA in Kugyjev pogled« našel trk svetov – sodobnega, preračunljivega in nenaklonjenega resničnim človeškim lastnostim, potrebi za ljubeznijo, mirom, domom, intimnostjo, s tistim, iz katerega so osebe v roman prišle«.

pozdrav-ernesta-ebenspangerja-iz-usf

Pozdrav Ernesta Ebenšpangerja iz UŠF.

Avtorja romana, voditelja pogovora z njim ter  bralko odlomkov je pozdravil ter izročil darilo predsednik uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Ernest Ebenšpanger, čemur je sledil zanimiv klepet ob prijetnem večernem druženju v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih.

Besedilo in fotografije: Marija Erveš