Naturopatinja Erika Brajnik v DOSOR-ju

Opozoritev na potrebo po razstrupljanju in drenaži telesa

naturopatinja-erika-brajnik

 Naturopatinja Erika Brajnik.

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je ob svojem junijskem obisku (petek, 22. junija) imela posebno predavanje  naturopatinja Erika Brajnik iz Naturopatskega centra Saeka v Ajdovščini, ki že vrsto let sodeluje z DOSOR-jem ter v tem domu opravi številna predavanja.

o-predavanju-tudi-v-pisni-obliki

 O predavanju tudi v pisni obliki.

Naturopatinja Erika Brajnik je opomnila, da je naše telo vsakodnevno izpostavljeno različnim strupom (toksinom), ki se nahajajo v hrani, zraku, zdravilih itd. Če želi telo ohranjati zdravje, mora strupe tudi učinkovito odvajati. Pri tem sodelujejo organi v človeškem telesu, kot so jetra, ledvice, pljuča, koža, limfni sistem idr. Če so omenjeni organi šibki, odvajanje strupov ne poteka in pride do akutnih vnetij, kasneje pa celo do degenerativnih bolezni. Če imamo mastne lase ali prhljaj, katar, bolečine v glavi, se počutimo utrujeno, imamo suho ali aknasto kožo, krhke nohte, bolečine v mišicah, celulit, otečene noge, težave z urogenitalnim delom ali astmo, pogoste pljučnice, trdovratni kašelj ali bronhitis, nam telo sporoča, da mu moramo pri odvajanju strupov pomagati. Torej je potrebno razmišljati o razstrupljanju, še pred tem pa narediti drenažo. Zatorej je predavateljica Erika Brajnik opozorila, da gre pri razstrupljanju za odvajanje strupov (toksinov) iz organov, pri drenaži pa gre za to, da gredo strupi iz celic in tkiv, ki se nahajajo po celem telesu. Najprej sicer v organe in nato s pomočjo razstrupljanja iz organov kot so ledvice, koža, jetra in limfni sistem, ven iz telesa. Razstrupljanje je hitrejša, bolj kratkoročna terapija in od telesa terja več energije. Drenaža pa je bolj celostna, bolj globinska in učinkovitejša. Ima tudi manj stranskih učinkov, zato jo naturopatinja Erika Brajnik priporoča vsakomur. Po drenaži sledi še razstrupljanje.

odlicna-predavateljica-erika-brajnik

Odlična predavateljica Erika Brajnik.

Za drenažo telesa so bili predstavljeni izdelki FITODrena (C, E, L, R), ki so prehranska dopolnila iz rastlinskih izvlečkov s sposobnostjo, da strupe iz telesa odvedejo globinsko in dolgoročno. Ti izdelki ne vsebujejo glutena, laktoze, sladil, dodane saharoze, barvil in konzervansov. Zatorej so primerni za otroke, nosečnice in doječe matere, starejše, vegetarijance in obolele s celiakijo. FITODrena C se uporablja pri nečisti in mastni koži, koži ki  je podvržena vnetju in rdečici, alergijam in aknam.

predavanje-v-dosor-ju

FITODrena E se uporablja pri težavah z jetrnimi funkcijami, utrujenosti, mastnih laseh ali prhljaju, bolečinah v vratu, hrbtu in križu. FITODrena L se uporablja ob prisotnosti sluzi in katarja v respiratornem traktu, pri zadrževanju vode v telesu in otekanju nog, celulitu ter pri počasnem metabolizmu. FITODrena R se uporablja za boljše delovanje urinarnega trakta in ledvic, pri težkih nogah, psihofizični utrujenosti ter za uravnavanje hidracije v organizmu.

Filip Matko Ficko