POLICAJCI SRPSKI KRIMINALCI

Komentar

POLICAJCI SRPSKI KRIMINALCI

 

marko-lopusina

Dr Marko Lopušina

        Stižu nam vesti da se neki policajci i žandarmi bave trgovinom droga. Stara je i prećutana istina da je srpsko podzemlje državnog porekla. Jedno podzemlje je devedesetih vodio Arkan, a drugo početkom 21. veka Legija, obojica policijski službenici. Sada srpsko podzemlje vode vođe huliganskih navijača bliski sa državnim činovnicima.

Policajci i mafija imaju dvostruki odnos, prvo kao partneri u brzom biznisu za državu, a drugo kao uniformisani kontrolori i likvidatori nepodobnih u podzemlju. Nisu sva ubistva među mafijašima plod njihovog krvavog obračuna, već su i rezultat policijskog čišćenja terena.

Nažalost, naši državni instituti  i fakulteti za bezbednost, odnosno njihovi stručnjaci se ne bave ovim društvenim fenomenom, već je on tema medijskih priča i skromnog mišljenja pojedinaca. MUP Srbije prećutkuje podatke o sumnjivim i delikventnim policajcima u podzemlju i s one strane zakona.

Srbija je danas veliko tržište svih narkotika, koje kontrolišu određene snage iz policije i u kome su sitni policajci zaštitnici uličnih dilera. Nije više Srbija tranzitna zemlja za droge, kako mnogi u državnim institucijama pričaju.

Droga je danas najbolji tajni posao za sve učesnike. Srbija se pretvara u velikog proizvođača i prodavca marihuane, koja je postala najtraženije povrće na našim podzemnim pijacama. Srbija se snadbeva velikim količinama heroina, kokaina i sintetičkih droga, jer je broj narkomana i narkoavanturista sve veći i prelazi preko 200.000 korisnika opija. Ovo je posao iz sfere crne ekonomije, koji donosi ogroman profit tj. neregistrovan živ novac koji se ulaže u legalne poslove, čime dobija ime i ulazi u legalne tokove.