Spomladanska matura na ljutomerski gimnaziji

Dvakrat po sedem zlatih maturantk in maturantov

kipci-franca-miklosica-za-zlate-maturante

Kipci Franca Miklošiča za zlate maturante

V sredo, 11. julija zvečer, so na slovesni način razdelili maturitetna spričevala maturantkam in maturantom 52. generacije (oziroma 24. generacije eksterne mature) Gimnazije Franca Miklošiča v Ljutomeru. V spomladanskem roku je namreč k maturi pristopilo 79 dijakinj in dijakov gimnazijskega programa in vsi so maturo uspešno opravili, s povprečnim številom pridobljenih točk 21,86. K maturi so pristopili tudi štirje dijaki maturitetnega tečaja, uspeli so trije.

matura-pomladi-2018

 Matura pomladi 2018.

Posebej je treba poudariti, da so en maturant in šest maturantk na maturi dosegli prag 30 točk ter tako postali »zlati maturanti«: Jaka Godec (Križevci pri Ljutomeru), Nuša Kaučič (Murska Sobota), Karin Kovač (Tišina), Ula Ritlop (Turnišče), Sergeja Raj (Odranci), Hana Rakuša (Ormož) in Ana Vok (Sveti Jurij ob Ščavnici).

maturirali-pred-50-leti

 Maturirali pred 50 leti.

Skupno 36 dijakinj in dijakov 17. generacije maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru je prav tako 100-odstotno opravilo zrelostni izpit. Sedmerica njih je osvojila naziv »zlati maturant«, kajti dosegle so prag 22 točk: Ana Kovačič (Ljutomer), Alex Njivar (Gornja Radgona), Nika Novak (Miklavž pri Ormožu), Katja Recek (Rogašovci) in Liridona Zumeri (Beltinci) ter dve celo vseh 23 točk: Nadine Lesničar (Križevci pri Ljutomeru) in Monika Skledar (Rogašovci).

zlati-maturanti-gfml-2018

Zlati maturanti GFML 2018.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi jih je pristopilo 19 in vsi so jo opravili, kljub temu, da imajo ob šolskih obveznostih še zaposlitev, družine, otroke…

zupani-v-prvi-vrsti

Župani v prvi vrsti.

Filip Matko Ficko

Fotografije: arhiv GFML