Vsestransko uspele enotedenske počitniške dejavnosti

Zaključek z DOSOR-jevim vlakcem

Vsestransko uspele enotedenske počitniške dejavnosti

pred-slascicarno-pikapolonica-v-gornji-radgoni

Pred slaščičarno Pikapolonica v Gornji Radgoni.

V petek, 13. julija, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zaključili enotedenske počitnice v dneh od 9. julija dalje, ko se je vsak dan zjutraj zbrala trideseterica otrok med četrtim in dvanajstim letom, ki so jih kot mentorice usmerjale Petra Gašpar, Andreja Lenartič in Renata Plečko Radman. Ob nekaterih dejavnostih so se jim pridružile še druge zaposlene, pa tudi stanovalke in stanovalci.

navduseni-nad-ohladitvijo

 Navdušeni nad ohladitvijo.

S slednjimi so mladi počitničarji vsak dan pridno rekreativno telovadili, nato pa se lotili številnih pestrih dejavnosti (oblikovanje iz das mase, pomoč v pralnici, kulinarične delavnice, risanje po asfaltu, peka palačink in izdelovanje sladkornih penic, spuščanje balončkov in še kaj). Bil je to pravi projektni teden aktivnosti za otroke zaposlenih, kajti v DOSOR-ju kvalitetno nadgrajujejo že pridobljeni certifikat »Družini prijazno podjetje«.

vlakovodja-s-slascicarjem

Vlakovodja s slaščičarjem.

Enotedenske dejavnosti so zaključili s turistično vožnjo turističnega vlakca iz Radencev skoti Boračevo, Ptujsko cesto, Orehovce in Črešnjevce do Gornje Radgone, kjer so se ohladili s sladoledom v slaščičarni Pikapolonica. Krožno vožnjo so nadaljevali skozi Mele in Šratovce ter se ob izstopu pred DOSOR-jem v Radencih zahvalili za vožnjo vlakovodji Zlatku Vaupotiču.

zbrani-pred-voznjo-z-vlakcem

Zbrani pred vožnjo z vlakcem.

Filip Matko Ficko