Filip Matko nova zvezda na glasbenem nebu pokrajine »Tri srca«

Na DOSOR-jevi Vetrnici so se zavrtele karaoke

img_0006-001

Priljubljena zabavna prireditev zopet konec septembra

Radenci 23. julija zvečer, so se v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, zavrtele karaoke, izredno priljubljena zabavna prireditev stanovalk in stanovalcev tega doma, kot tudi tam zaposlenih ter zunanjih obiskovalcev. Enourne pevske nastope posameznic in posameznikov ter skupin sta tradicionalno uspešno vodili Mojca Kumlanc in Maja Zamuda ob brezhibni tehnični (video) pomoči Borisa Beheka.

img_0024-001

Tokrat je v okviru karaok prvič v program bil zapisan instrument citre, ki je pred okrog sto leti bil doma skoraj v vsaki večji slovenski domačiji.

img_0027-001

Na citre je zaigrala Ema Vezjak iz Gradišča v Občini Tišina, predstavila pa je zelo znano melodijo iz televizijskega filma »Cvetje v jeseni«. Ob naslednji točki se je melodiji citer s petjem pridružil prostovoljec Filip Matko Ficko, ki je zapel pesem Simona Gregorčiča »Veseli pastir«.

img_0028-001

Slovensko ljudsko pesem »Ta pijanost je nemarnost« je zapela stanovalka Vida Toš, za njo pa je pesem »Kvartopirci« (poje jo Manca Špik) zapela Alma Hočevar iz Varstvene enote Radenci.

img_0038-001

Stanovalec Branko Ločnikar je prepeval Slakovo »Lunca z neba zasijala«, a Čolnikove punce, Lana in Žana, sta razveselili z Vunjakovo pesmijo »Želim, želim…«.

img_0044-001

Stanovalka Ema Matijević je a capela predstavila ljudsko pesem »Jaz sem si pa nekaj zmislil«, njej pa je sledil zborček zaposlenih v 1. nadstropju DOSOR-ja, gospodinj in medicinskih sester, s pesmijo skupine Don Juan »Marina«.

img_0051-001

A capela je zapela tudi prostovoljka Radmila Radojević in sicer venček dalmatinskih pesmi. Zborček »Srčni prijatelji« Zdravilišča Radenci se je predstavil s pesmijo »Sreča na vrvici« in v tem stilu so vsem prisotnim razdelili kekse (srček na vrvici).

img_0053-001

Domačin Jože Farkaš iz Radencev je zaigral na kitaro ter zapel pesem v lastni priredbi »Štamprli tekile«. »Dva goluba« je znana dalmatinska pesem, ki sta jo v duetu zapela DOSOR-jeva prostovoljca Andreja Lenartič (tudi zaposlena v DOSOR-ju) in Filip Matko Ficko.

img_0054-001

Sledila je obdaritev vseh sodelujočih s kuvertami, v njih pa so bili boni za sladoledno ohladitev v Slaščičarni Tropicano (Džemail Hamiti) v Radencih, ki je bila tokrat sponzor julijskih karaok. Vsi tokrat nastopajoči so zapeli kot zborček za zaključek, se »razpotegnili« v »plesno kačo«, nekateri pa so zaplesali v parih, navdušeno občinstvo pa je ob tem veselo skandiralo.

img_0060-001

 

Marija Erveš

Fotografije: Rade Bakračević