Mednarodno srečanje slepih in slabovidnih

Uspelo športno-rekreativno druženje pri Murski Soboti

srecanje-v-nemcavcih

Srečanje v Nemčavcih.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih je v soboto, 7. julija, bilo organizator mednarodnega športno-rekreativnega srečanja slepih in slabovidnih s področja Pomurja ter sosednje Hrvaške. V okviru sporazuma o skupnem delovanju in medsebojnem sodelovanju za izboljšanje kakovosti življenja oseb z okvaro vida (iz leta 2016) so se srečali članice in člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj, Združenja slepih Medžimurske županije (Čakovec) in Združenja slepih Varaždinske županije (Varaždin) s Hrvaške ter Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Srečanje je potekalo v Nemčavcih pri Murski Soboti, v društvenih prostorih tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva ter na prostem.

Ob 9.30 so bili na programu pozdravi udeležencem, ki so jih izrekli Janez Solina (predsednik MDSS Ptuj), Marija Ciglar (USMŽ Čakovec), Davorin Janjušević (USVŽ Varaždin) in Vojko Prosen (predsednik MDSS Murska Sobota). Sledila so športna tekmovanja v vrtnem kegljanju in šahu.

vrtno-kegljanje

Vrtno kegljanje.

Za tekmovanje v vrtnem kegljanju je vsako sodelujoče društvo prijavilo po dve ekipi s tremi tekmovalkami oziroma tekmovalci. Vsak posameznik je izvajal 15 metov. Povzetek najboljših ekip v vrtnem kegljanju: 1. MDSS Murska Sobota I (Silva Mlinarič, Milica Ivanuša in Marija Jurančič) 151 podrtih kegljev, 2. MDSS Ptuj I (Vinko Kotar, Andrej Strelec in Jože Cestar) 126 podrtih kegljev, 3. USMŽ Čakovec I (Željko Trstenjak, Josip Matuša in Daniela Halabarec) 97 podrtih kegljev in 4. USVŽ Varaždin I (Ivan Rabuzin, Blaženka Mihalina in Bernarda Mikulič) 49 podrtih kegljev.

Za tekmovanje v šahu je vsako sodelujoče društvo prijavilo eno ekipo s tremi tekmovalkami oziroma tekmovalci. Čas igranja posamezne partije je bil omejen na 25 minut. Rezultati: 1. MDSS Ptuj (Franci Vaupotič, Franc Čuček in Anton Rebernišek) 6 točk, 2. USMŽ Čakovec (Vlado Petran, Lovro Pergar in Alojz Kralj) 6 točk), 3. MDSS Murska Sobota (Drago Potočnik, Bogdan Zor in Anton Gomboc) 5 točk in 4. USVŽ Varaždin  1 točka.

Ostali, ki niso sodelovali v ekipah za vrtno kegljanje ali igranje šaha, so se podali na 20-minutni  rekreativni pohod med travniki prekmurske ravnice v sosednje Martjance do znamenite gotske cerkve svetega Martina. Po razglasitvi rezultatov ter zaključku športno-rekreativnih dejavnosti je sledil družabni piknik, kar do 17. ure.

Filip Matko Ficko