Likovniki v DOSOR-ju čez poletje

Četrtkovi večeri so za njih čas ustvarjanja

tokrat-risejo

 Tokrat rišejo.

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, lahko na tedenskem programu aktivnosti v tem poletnem, počitniškem, času preberemo, da se ob torkih popoldne srečujejo kartaši pri taroku, ob četrtkih popoldne kartaši pri šnopsu, ob petkih popoldne pa šahisti. Ta dan so popoldne v domski kapelici običajno tudi verski obredi.

cetrtkova-likovna-delavnica-v-dosor-ju

 Četrtkova likovna delavnica v DOSOR-ju.

A mi smo obiskali skupinico likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki jih tudi »vročinski val« ne zmede pri njihovem snovanju in ustvarjanju. Zbirajo se ob četrtkih med 17. in 20. uro v delovnem prostoru prvega nadstropja DOSOR-ja, kot mentorica pa jih usmerja in vodi kot prostovoljka Aleksandra Fekonja s Ptujske ceste.

nastaja-nova-slika-iz-narave

 Nastaja nova slika iz narave.

Vsak se lahko loti svojega ustvarjanja čisto po svoje, pa tudi likovno tehniko, v kateri se bi izrazil, si izbere sam. Tako smo jih nekoliko zmotili, ko smo bili radovedni, kaj kdo slika. Bile so različne likovne tehnike: grafika, slikanje z oljno barvo, slikanje z akrilno barvo, risanje s svinčnikom, pa tudi tehnika suhe igle, katere se je lotil Gabriel Cruz Driggs. Njega smo poimensko izpostavili, ker je stanovalec DOSOR-ja, ostale obiskovalke likovne skupine pa prihajajo »od zunaj«.

suha-igla-gabriela-cruza-driggsa

Suha igla Gabriela Cruza Driggsa.

Kot so zatrdili, njihova dejavnost ne zamre čez poletje, še vedno velja, da je »njihov dan« četrtek in nimajo nič proti, če se jim še kdo pridruži. Jeseni bodo verjetno že imeli toliko svojih del, da bi lahko pripravili skupinsko razstavo in držimo jim pesti, da se jim to uresniči.

Filip Matko Ficko